Slik kommer du deg til fondsbu:

Til lands og til vanns...
Til lands og til vanns... Foto: Solbjørg Kvålshaugen

Sommer 2020

Buss: 

Koronaen har snudd opp ned på kollektivtilbudet, så for nærmere informasjon om busstilbudet Tyinkrysset - Eidsbugarden/Fondsbu i sommer vi anbefaler enn så lenge å kontakte 

For info om bussavganger: www.nor-way.no eller www.jvb.no eller https://innlandstrafikk.no

Egen bil:

Du kjører E-16 fra Oslo eller Bergen til Tyinkrysset. Derfra ca 4,5 km på RV 53 mot Årdal til Tyin,  og herfra videre på fylkesveg 252 og fram til offentlig parkering på Eidsbugarden:

Døgnparkering (24 timer): 70,- kroner

Timesparkering og ukesparkering tilbys også, Parkeringsautomat som tar kort og vipps.

MB Bitihorn:

På Bygdin går en verdig gammel dame fortsatt i rutetrafikk slik hun har gjort hver sommer siden 1912. Dette er en nostalgisk og vakker opplevelse, som gir storslåtte utsyn og fjellets ro der MB Bitihorn med marsjfart på 9 knop to ganger daglig glir over den største innsjøen i Jotunheimen Bygdin, fra Bygdin i øst til Eidsbugarden i vest og med stopp på Torfinnsbu under det mektige Torfinnstindmassivet og ved inngangen til sagnomsuste Svartdalen.  Her er tiden perfekt for stille meditasjon og rett og slett bare senkede skuldre, og ettertanke.

For mer info om ruter, priser og andre betingelser www.jvb.no eller kontakt JVB AS på tlf. 61 36 59 00.

Bagasjetransport kan avtales.


Veien er for alle...
Veien er for alle... Foto: Solbjørg Kvålshaugen

Sommer:

I sommersesongen går det daglig buss fra Oslo/Årdal/Bergen/Lillehammer til Tyin og videre inn til Fondsbu. Eventuelt kan man ta buss fra Fagernes/Gjendesheim til Bygdin som korresponderer med båt over Bygdin og inn til Fondsbu. Det er bilvei (riksvei 252) helt fram i sommersesongen og parkering mot betaling kr. 80,- per døgn.

Lokalruta og M/B Bitihorn går i perioden 1. juli (med forbehold om nok vann i Bygdin) til 6. september. Lokalruta korresponderer kun med avgangen med Valdresekspressen 09.00 fra Oslo. Utenom dette bestiller du taxi fra Tyinkrysset, ca pris kr. 500 -600,- per tur tlf. 91300980

Buss: Norway bussekspress Valdresekspressen / Nor-Way Bussekspress

Lokalrute Tyinkrysset - Eidsbugarden: Opplandstrafikk
Båttider til M/B Bitihorn finnes her: M/B Bitihorn.

Bilvei helt til døra, og parkeringen finner du  til høyre ved den gamle tømmerstua fra 1840
Bilvei helt til døra, og parkeringen finner du til høyre ved den gamle tømmerstua fra 1840 Foto: Solbjørg Kvålshaugen