Folgefonna på langs

DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Folgefonna (se kart)

Dag 1:
Avreise: Torsdag 30. mai kl. 14.00 med bil (samkjøring så godt det lar seg gjøre). Kjører til Skare/ Skarsmo hvor parkerer bilene og derfra tar vi maxi taxi til Jondal/Folgefonna Skisenter, så langt opp vi kommer opp mot breen. Her setter vi opp teltleir. Haukeliekspressen kan også være et alternativ fra Oslo. Spør turleder om råd dersom du er usikker på veien til Skarsmo.

Dag 2:
Opp på Folgefonna og går mot området rundt Fonnabu. Er været dårlig kan vi overnatte inne på hytta men planen er å telte.

Dag 3:
Videre mot Sauabrehytta. Overnatting i telt

Dag 4:
Videre ned til bilene og retur til Oslo

Total lengde på turen: ca 4-5 mil

(https://www.ut.no/tur/2.9132/) - OBS: Dette er ikke en fasit på hvor turen kommer til å gå.

Generell informasjon

Kr 1 599,-
Ikke-medlemstillegg kr 750. Bli medlem i DNT her. Prisen inkluderer turleder og maxi taxi.

Kost og losji
Vi setter opp teltlag som sammen deler på å bære kokeutstyr/brenner og telt. Skriv i kommentarfeltet når du melder deg på om du har vintertelt, kokeutstyr/brenner og om det er noen spesifikke personer du ønsker å sove i telt med. Deltakerne tar med seg mat til alle måltidene. Posemat anbefales. Turleder koordinerer dette ved turstart.

Forkunnskaper
Dette er en tur med turleder på dugnad. Vi går i et risikofellesskap hvor det forventes at deltakerne skal ha en god del erfaring fra tilsvarende turer på ski fjellet.

Turkart Folgefonna Nasjonalpark, 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Utstyr
Fjellski med stålkanter, kortfeller og/eller skismørning, staver med stor trinse, skredutstyr (spade, søkestang og skredsøker). I tillegg trenger du sovepose og liggeunderlag for vintertelting.
Øvrig utstyr: se DNT Oslo og Omegns pakkeliste for vinterturer

Kontakinformasjon og vilkår
Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon vinter.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Nyhetsbrev og Facebook
Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter.

Folgefonna på langs

Denne klassikeren av en vårskiturer gir deg variasjonene mellom vår og vinter, bre og flotte nedkjøringer på ski. Fjellski eller lette toppturski med kortfell. Dag 1:  Avreise: Torsdag 30. mai kl. ...