Småbarnstur til Gjendebu (opp til 6 år) - NYHET

Fellestur, Fottur, Barn, Jotunheimen, Familie, Gjendebu, Barnefamilietur
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , Gjendebu
Jotunheimen (se kart)

Dette er turen for de som vil ta med de aller minste barna inn i fjellheimen! Gjendebu ligger vakkert til i enden av Gjendevatn, med stor tumleplass for barna. Vi fyller dagene med turer tilpasset små føtter, finner fine leirplasser, bader, har eventyrstund og finner på mange morsomme aktiviteter. Gjendebu er et bilfritt og mobilfritt sted - her kan alle senke skuldrene.

For barn opp til 6 år med voksenfølge.

Dag 1: Ankomst Gjendebu

• Ta båten fra Gjendesheim kl. 15.20.

• Turlederne møter dere på Gjendebu. Innsjekking.

• Felles informasjonsmøte og gjennomgang av turprogram kl. 17.00.

• Middag kl. 17.30.

• Bli-kjent-leker på tunet etter middag.

Dag 2: Tur til Storådalen

• Lek på tunet.

• Vi går oppover Storådalen og finner en hyggelig leirplass.

• Bading, lek og deilig, medbrakt niste.

Dag 3: Tur til Veslådalen

• Lek på tunet.

• Vi rusler innover Veslådalen på jakt etter en ny, trivelig leirplass.

• Kanskje noen vil prøve fiskelykken?

• Eventyrstund på tunet.

Dag 4: "Barnas favoritt"

• Barna blir enige om hvor de vil ta med foreldrene. De bestemmer aktiviteter og leker og får være turledere på omgang.

• Topptur til Gjendetunga for de største barna som vil se utsikten fra toppen! Turen går ca. 500 høydemetre fra dalen.

• Vi finner ting i naturen og lager "troll-collage".

Dag 5: Tur, tunleker og hjemreise

• Turlederne og barna leker på tunet mens de voksne pakker og rydder ut av rommene.

• Kort tur fra hytta med aktiviteter og lunsj rundt bålet.

• Felles avskjed på tunet kl. 15.00.

• Båt til Gjendesheim kl. 16.25.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Barn: Kr 2997,-
Voksne: Kr 5130,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- og voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting inkl. sengetøy og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos. Familien bor på 2-4 sengsrom. I enkelte tilfeller vil det være nødvendig at familier deler rom.

Passer turen for vår familie?

Turen og aktivitetene er tilpasset de aller minste barna, men både barn og voksne må kunne gå en times tid i rolig tempo på sti i ulendt terreng. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr.

Alder er satt til opp til 6 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Hvordan komme til Gjendebu?

Med kollektivtransport: Buss: Valdresekspressen går direkte til Gjendesheim via Fagernes om sommeren. Rutetider finner du her.
Tog: Ta tog til Otta. Billetter og rutetider finner du her. Videre med buss til Vågåmo og buss derfra til Gjendesheim. Rutetider finner du her.

Med egen bil: Kjør til Gjendesheim via Fagernes eller Otta/Vågåmo. Parker på den store parkeringsplassen 2 km før du kommer til Gjendesheim Turisthytte. Herfra går det skyttelbuss til brygga hvor dere skal ta båten.

Gjendebåten: Det går ikke bilvei til Gjendebu, så man tar Gjendebåten inn fra Gjendesheim. Rutetidene finner du her. Båten er ikke inkludert i prisen eller forhåndsbestilt fra vår side. Vi anbefaler at dere forhåndsbestiller biletter i god tid.

Turkart Jotunheimen Aust (1: 50 000). Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Her er link til en generell pakkeliste for sommertur.

Husk å ta med:

• Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
  • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekken.
  • Tøfler for bruk inne.
  • Ta gjerne med fiskestang, Gjendebu er kjent for gode fiskemuligheter!

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.
Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt vår Turinformasjon om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt på barnasturlag@dntoslo.no.

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse.

Kategori: Fjelltur BT

Småbarnstur til Gjendebu (opp til 6 år) - NYHET