Vakre dager på Sota Sæter (0-12 år)

Fellestur

Fra dato
8. juli 2019 kl. 16:00
Til dato
11. juli 2019
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Breheimen, Familietur, Fjellferie, Sotaseter
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , Sota Sæter
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12385
Dette arrangementet er over!

Sota Sæter er ett av våre aller vakreste og mest barnevennlige hytteanlegg i fjellet. Familieturene hit har vært en bestselger i mange år. Nå åpner vi for at hele barneflokken kan bli med, og sørger for at alle - både babyer, 12-åringer og mor og far - skal stortrives. Håndplukkede turledere, nydelig lokalprodusert mat og idylliske omgivelser gjør dette til et sted dere garantert vil trives.

For barn fra 0-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Sota Sæter

 • Turlederne ønsker velkommen fra kl. 16.00. Vi gjør oss kjent på den over 100 år gamle setra og får tildelt rom i ett av de flotte tømmerhusene på tunet.
 • Felles informasjon og bli-kjent-leker kl. 17.00.
 • Middag.
 • Etter middag blir det morsomme aktiviteter for de store barna.

Dag 2: Forskertur og fjelltur

 • Vi spiser frokost og lager nistepakke.
 • Kl. 10.00: Oppmøte på tunet. Informasjon og leker før turavgang.
 • For de minste barna blir det en liten "forskertur". Vi samler planter og småkryp og kikker på det vi finner, i forstørrelsesglass. Så prøver vi klatreferdighetene i de fine furutrærne. Vi lager et hyggelig leirsted hvor vi spiser lunsj.
 • De store barna legger i vei opp Tverrådalen med den flotte Tverrådalskyrkja (2089) i sikte. Det er fine vann som kanskje noen vil bade i, og vi finner en fin plass å raste med vakker utsikt over Mysubyttdalen. 
 • Tilbake på hytta blir det det tid til tegning, spill og lek på tunet. Og så skal vi steke sveler!
 • Middag.
 • Etter middag blir det eventyr for de minste i peisestua og skattejakt på tunet for de store. 

Dag 3: Eventyrtur, natursti og bading

 • Vi spiser frokost og lager nistepakke.
 • Kl. 10.00: Oppmøte på tunet. Informasjon og leker før turavgang.
 • De minste barna skal ut på eventyrtur. Turen går i rolig tempo langs stien oppover mot Puttberget og Rundhaugen. Det blir mange stopp, og på hvert stopp blir det en liten eventyrstund. Vi leser og dramatiserer både Bukkene Bruse, Pannekaka, Askeladden som kappåt med trollet og Den syvende far i huset. Vi finner en fin rasteplass med utsikt, og kan skryte av at også vi har vært på topptur.  
 • De store barna tester naturstien med alle postene som går rundt setergrenda. Så blir det bading og bållunsj ved bekken. Etter lunsj frisker vi opp speiderkunnskaper og trener på knuter, kart & kompass og førstehjelp. Om noen har lyst til å leie kano eller sykkel, er det også mulig. 
 • Når alle er tilbake ved hytta, er det tid for å steke pinnebrød.
 • Middag.
 • Etter middag blir det barnesangstund for de minste og aktiviteter som Blindløype, Boksen går og Tusenbein på vandring for de store. 

Dag 4: Avskjedstur og lek på tunet

 • Etter en lang og deilig frokost tar vi en liten felles avskjedstur der de største barna får prøve seg som turledere. 
 • Leker og aktiviteter for alle barna mens de voksne pakker og rydder ut fra rommene.
 • Vi spiser matpakka sammen på tunet.
 • Felles avslutning og diplomutdeling kl. 13.30.

 
Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 2078,-
Voksne: Kr 3698,- 
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- og voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting inkl. sengetøy og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos. Familien bor på 2-6 sengsrom. I enkelte tilfeller vil det være nødvendig at familier med 2-3 personer deler rom.

Passer turen for vår familie?

Denne turen er åpen for alle med barn fra 0-12 år. Det er ikke noe krav om å delta på felles turer og aktiviteter, men det styrker fellesskapet om alle er med. Sørg for at dere har nødvendig utstyr som gode sko, klær etter været og en dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Bæremeis eller sjal er fint til de aller minste. Ellers går det en barnevognvennlig grusvei fra Sota Sæter og inn til den idylliske setergrenda Mysubytta (5 km) om noen må trilles i søvn. På tunet er det sandkasse og leker som passer for de aller minste.  

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Hvordan komme til Sota Sæter?

Med kollektivtransport: Nettbuss kjører t/r Oslo Bussterminal - Bismo. Herfra videre med taxi inn til Sota Sæter. Ring Skjåk Taxi tel.: 95 95 09 40 eller kontakt Sota Sæter

Med bil: Fra Oslo via Otta, Lom og Skjåk til Dønfoss bru. Ta av vestover inn Bråtådalen til Sota Sæter. 27 km på grusvei fra Dønfoss. 

Alternativ reiserute: Reiser dere med bil, dra gjerne en dag tidligere. Kommer dere fra øst, kan dere kjøre over Valdresflya og ta en natt på Gjendesheim. Da blir det en kort tur videre til Sota Sæter neste dag. Vi anbefaler en tur innom bakeriet i Lom. Kjøp med dere noe godt herfra som dere kan nyte i den idylliske museumsparken "Presthaugen". Det kan også være lurt å legge inn en overnatting på vei hjem dersom dere skal helt tilbake til Oslo-området. Kontakt gjerne vår Turinformasjon for tips.

Kart

Turkart Breheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til en generell pakkeliste for sommerturer

Husk å ta med:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.
Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt vår Turinformasjon om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt på barnasturlag@dntoslo.no.

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse.
 
 
Kategori: BT fjelltur
 

Vakre dager på Sota Sæter (0-12 år)

Sota Sæter er ett av våre aller vakreste og mest barnevennlige hytteanlegg i fjellet. Familieturene hit har vært en bestselger i mange år. Nå åpner vi for at hele barneflokken kan bli ...

Kontaktinformasjon: