I moskusens fotspor på Dovre (8-12 år)

Fellestur

Fra dato
8. juli 2019 kl. 12:45
Til dato
11. juli 2019 kl. 17:31
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Familietur, Dovrefjell, Reinheim, Snøheim, Moskustur
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , Snøheim
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Turkode
12400
Dette arrangementet er over!

Vi utforsker Dovrefjells ville og vakre natur, og her er det stor sjanse for å se moskus. Kanskje kommer vi oss også på toppen av Snøhetta, som er det høyeste fjellet i Norge utenfor Jotunheimen. Vi bor to netter på den betjente hytta Snøheim og en natt på selvbetjente Reinheim. Bli med på en variert og innholdsrik tur i moskusens rike!

For barn fra 8-12 år med voksenfølge. 

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Snøheim

 • Deltakerne møter turlederne kl. 12.45 på Hjerkinnhus, ca. 300 meters gange fra Hjerkinn togstasjon. Eventuelle togbilletter til Hjerkinn må ordnes av hver enkelt.
 • Velkomst og presentasjon. Felles busstransport til Snøheim, tar ca. 20 min.
 • Middag.
 • Etter middag samles vi i en av de flotte stuene på Snøheim hvor det blir informasjon om de neste dagsetappene og morsomme bli-kjent-aktiviteter.

Dag 2: Topptur til Snøhetta

 • Vi spiser frokost og smører niste.
 • Vi satser på flott toppturvær! Målet er Snøhetta, en tur på ca. 7 km hver vei. Det er ganske fin og jevn sti hele veien, med unntak av noen partier med store steiner (ur) som må klyves. I klarvær kan vi nyte den vidstrakte utsikten fra toppen. Kanskje ser vi også noen villreinflokker i det fjerne. Retur til Snøheim.
 • Middag.
 • Aktiviteter på tunet eller spill og peiskos inne.

Dag 3: Fottur til Reinheim

 • Vi nyter en lang og god frokost og smører niste.
 • Sekkene pakkes og rommene ryddes. Aktiviteter på tunet til alle er klare. 
 • Dagens mål er den koselige selvbetjeningshytta Reinheim øverst i Stroplsjødalen. Det er 6 km fra Snøheim og hit. På Reinheim kan vi sette fra oss sekkene og spise matpakken. De som har lyst, kan bli med på en oppdagelsestur til ei bu under Gampkollen. Hva er denne blitt brukt til, tro? 
 • Vi lager middag når alle er tilbake på hytta.
 • Lek ute eller spill og hyttekos inne. 

Dag 4: I moskusens fotspor mot Kongsvold

 • Vi våkner opp på Reinheim og inntar frokosten sånn passe tidlig. Vi skal bruke god tid ned Stroplsjødalen til Kongsvold denne dagen, for vi skal se etter moskus. Det er på denne etappen de fleste fotturister får se disse mektige dyra, som trives godt i denne frodige dalen. Vi følger stien på nordsiden av Stropla til Kongsvold, hvor vi avslutter turen. Dagens etappe er 18 km.

Vi skal rekke toget fra Kongsvold kl. 17.31 som ankommer Hjerkinn kl. 17.38. De som ikke har bil på Hjerkinn, kan ta dette toget videre til Oslo S, med ankomst kl. 22.04. Husk å bestille togbilletter i god tid! 

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 2044,-
Voksne: Kr 3368,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,-  og voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag og siste dag: kun frokost + niste/termos. 

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i 7-8 timer (opp imot 18 km) på sti i ulendt terreng. På denne turen bærer vi bagasjen vår selv fra hytte til hytte, og alle må være i stand til å bære sin egen sekk med nødvendig klær, mat og utstyr.

Alder er satt til 8-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

På Snøheim bor familiene på 3-6-sengsrom. Familier med 2-3 personer vil i enkelte tilfeller måtte dele rom med andre familier. På Reinheim sover alle på sovesal. Husk lakenpose/sovepose.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Transport

Kollektivtransport: Togreisen Oslo-Hjerkinn og Kongsvold-Oslo er ikke inkludert i prisen. Det er rimeligere for hver enkelt familie å bestille togbilletter selv pga. familierabattene. Bestill togbilletter hos nsb.no med en gang dere er påmeldt turen. Da kan det hende dere får miniprisbilletter. Tog fra Oslo kl. 08.02 er på Hjerkinn kl. 12.25. Retur: Se over.

Bil: Kjør E6 til Hjerkinn og parker på avgiftsparkering der. På hjemreisedagen tar dere toget fra Kongsvoll til Hjerkinn og plukker opp bilen der. 

Kart

Turkart Snøhetta 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til en generell pakkeliste for sommertur.

Husk å ta med:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Kikkert for å se etter moskus.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Lakenpose/lett sovepose. Det er dyner og puter i alle sengene på Reinheim, men ikke sengetøy.

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.
Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt vår Turinformasjon om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon: 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt på barnasturlag@dntoslo.no.

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse.
 
 
Kategori: Fjelltur BT

I moskusens fotspor på Dovre (8-12 år)

Vi utforsker Dovrefjells ville og vakre natur, og her er det stor sjanse for å se moskus. Kanskje kommer vi oss også på toppen av Snøhetta, som er det høyeste fjellet i Norge utenfor ...

Kontaktinformasjon: