Aktive dager på Fondsbu (6-12 år)

1. juli kl. 16:00
5. juli
Fellestur, Fottur, Familietur, Sommertur, Fondsbu, Barnefamilietur
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , Fondsbu
Jotunheimen (se kart)

For barn fra 6-12 år med voksenfølge.

Dag 1: Ankomst Fondsbu

• Oppmøte innen kl. 16.00.
  • Velkomst og praktisk informasjon ved turlederne. Bli-kjent-aktiviteter.

Dag 2: Dagstur til Sløtatjernet

• Frokost.
  • Felles samling ute på tunet kl. 10.00. Informasjon og leker før turavgang.
  • Tur til Sløtatjernet, ca. 3 km. Ved vannet blir det bållunsj, lek, bading og mye moro.
  • Forskjellige turalternativer på vei tilbake til hytta. Blant annet kan man gå rundt Sløtafjellet og se en fin reinsdyrskulptur. Det er også mulig å ta en fin avstikker bort til Torshamaren (1440 moh). Tilbake på hytta ca. kl. 16.30.

Dag 3: Langs Bygdin

• Frokost.
  • Felles samling på tunet kl. 10.00. Informasjon og leker før turavgang.
  • Tur langs idylliske Bygdin. "Eventyrlige" aktiviteter og leker underveis. Bållunsj. Tilbake ca. kl. 16.00.

Dag 4: Tur til Utsikten

• Frokost.
  • Felles samling på tunet kl. 10.00. Informasjon og leker før turavgang.
  • Tur langs elva opp mot Utsikten, et leirsted ca. 1,5 km fra hytta. Aktiviteter underveis. Bållunsj. Mulighet for aking og snølek. De som har lyst, kan ta turen opp til Utsikten, 1518 moh. Kanskje vi ser reinsdyr her! Tilbake ca. kl. 16.00.

Dag 5: Avslutning og hjemreise

• Etter en deilig frokost og en liten formiddagstur, avslutter turlederne og barna med leker på tunet mens de voksne pakker.
  • Kanskje rekker vi også et bad i elva før vi skiller lag.
  • Avreise fra Fondsbu ca. kl. 12.30

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Barn: Kr 2815,-
Voksne: Kr 4948,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- og voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting inkl. sengetøy og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos.

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i rolig tempo i 3-4 timer på sti i ulendt terreng. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr.

Alder er satt til 6-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Vi tilbyr 2- og 4-sengsrom, så her får dere det dere ønsker. Er dere to, får dere eget rom, og er dere en familie på fire eller fem får de også eget rom.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Hvordan komme til Fondsbu?

Med kollektivtransport: Med Valdresekspressen fra Oslo Bussterminal via Fagernes til Fondsbu.

Med bil: Via Fagernes til Tyinkrysset og opp til Tyin. Grusvei inn til Fondsbu. Se nærmere beskrivelse på Fondsbu sine nettsider.

Turkart Bygdin (Norge-serien nr.10056) 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 eller på Nettbutikken.

Her er link til en generell pakkeliste for sommertur

Husk å ta med:

• Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
  • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
  • Tøfler for bruk inne.

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag, så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt vår Turinformasjon om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt på barnasturlag@dntoslo.no.

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse.

Kategori: Fjelltur BT

Aktive dager på Fondsbu (6-12 år)

Bli med oss til Fondsbu i sommer! Vi oppsøker dylliske badeplasser, går toppturer og aker på snøen.  Vi finner på mange morsomme aktiviteter langs stien, fyrer vi opp bål og nyter nistepakka ute. ...