Finse med Rallarvegen og brevandring (8-12 år)

Fellestur

Fra dato
29. juli 2019 kl. 17:00
Til dato
1. august 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hardangervidda, Bre, Sykkeltur, Familietur, Finsehytta
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , Finsehytta
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12397
Dette arrangementet er over!

Sykkeltur i barskt landskap og blåisvandring - dette blir en tur dere sent vil glemme! Vi sykler fra Finse til Myrdal og lever oss inn i rallarenes liv. Erfarne breførere tar oss med på en spennende vandring i blåisen på Hardangerjøkulen, denne flotte breen som vi ser fra Finsehytta. På hytta går vi til dekket bord og nyter et stort utvalg av lokalprodusert mat. 

For barn fra 8-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte på Finsehytta

 • Ta toget til Finse når det passer dere. Fra stasjonen til Finsehytta er det ca. 400 m på grusvei. Turlederne møter dere på hytta fra kl. 17.00.
 • Turen starter med 3-retters middag.
 • Etter middag møtes vi i stua for velkomst og praktisk informasjon. Bli-kjent-leker. 

Dag 2: Blåisvandring

 • Frokost.
 • Alle er klare for tur kl.10.00. Breinstruktører fra Jøklagutane tar følge med oss fra Finsehytta og opp til Blåisen, det tar ca. 2 timer. Vi får 3 timer på breen og utforsker det magiske iseventyret. Breførerne har med alt utstyr dere trenger til brevandringen
 • Middag.
 • Aktiviteter og lek inne og ute.

Dag 3: Sykkeltur til Myrdal

 • Frokost.
 • Vi går i samlet tropp bort til Finse stasjon. Vi plukker ut syklene vi trenger og begir oss i vei på Rallarvegen.
 • Turen fra Finse til Myrdal er ca. 38 km. Vi tråkker gjennom et vakkert landskap, langs den historiske anleggsveien som rallarene anla da de bygget Bergensbanen. Vi tar flere stopp underveis for å studere broer og buer fra anleggstida. Dette er en flott tur med mye spennende historie. Framme på Myrdal leverer vi fra oss syklene og hopper på toget tilbake til Finse kl. 17.53.
 • Middag.
 • Aktiviteter og lek inne og ute.

Dag 4: Tur til Finsenuten

 • Frokost.
 • Vi pakker oss ut av rommene og er klare for tur kl.10.00.
 • Vi går den fine turen opp til Finsenuten (1443 moh.) som troner i vest. Her spiser vi lunsj med flott utsikt.
 • Avskjed og diplomutdeling på perrongen ca. kl. 14.00. Evt. tog til Oslo 14.34. 

 Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 3650,-
Voksne: Kr 5724,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,-  og voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting inkl. sengetøy og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos.

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i 5-6 timer (opp imot 14 km) på sti og i ulendt terreng og bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. 

Alder er satt til 8-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familien bor på 2-6 sengsrom. Familier med 2-3 personer vil i enkelte tilfeller måtte dele rom med andre.  

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Hvordan komme til Finsehytta?

Med kollektivtransport: Tog fra Oslo til Finse. 400 m til fots bort til Finsehytta. Hjemreise: Tog fra Finse til Oslo. Se priser og rutetider her.

Med bil: Kjør riksvei 7 til Haugastøl og parker her. Tog til Finse. 400 m gåtur til Finsehytta. Hjemreise: Tog fra Finse til Haugastøl. Se priser og rutetider her.

Kart

Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til en generell pakkeliste for sommerturer. 

Husk å ta med:

 • Sykkelhjelm - alle  ha med dette selv.
 • Fjellstøvler eller lignende sko med solid såle. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Til breturen: Klærne må være heldekkende og regn- og vindtette, da været kan skifte fort i dette området. Lue og varme votter/hansker. Solbriller og solkrem.
 • Tøfler for bruk inne.

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt vår Turinformasjon om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt på barnasturlag@dntoslo.no.

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse.
 
 
Kategori: Fjelltur BT

Finse med Rallarvegen og brevandring (8-12 år)

Sykkeltur i barskt landskap og blåisvandring - dette blir en tur dere sent vil glemme! Vi sykler fra Finse til Myrdal og lever oss inn i rallarenes liv. Erfarne breførere tar oss med ...

Kontaktinformasjon: