Grinimuseet og Ankerveien

Fellestur

Dato
13. oktober 2019 kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, , Kultur
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn , Seniorgruppa - DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi møtes ved busstopp utenfor Grinimuseet hvor vi skal på omvisning i ca 45 minutter. Deretter besøker vi krigsminner i nærområdet: Øvre og Nedre Rettersted, jordet «Øst-Preussen» og «eika» i sørvestre hjørne av jordet. Fanger som var så heldige å jobbe ute, la beskjeder til omverdenen i hulrom i dette treet. Vi går Ankerveien videre vestover og krysser en stump av Fangeveien, som gikk fra Grinileiren til Nordli gård. Der jobbet «land-adelen» blant fangene. Ved retterstedene vil turlagets egen historiker, Einar Skage Andersen, forteller mer fra Grini i krigsårene.

Ankerveien ble anlagt i 1791-93 da Peder Anker hadde kjøpt Bærums Verk og trengte hestetransport mellom Bærums Verk og Hammeren i Maridalen. Veien er fredet som kulturminne der den går gjennom Bærum. På Gardlaus er det åpen kafe, og der tar vi en pause. Nå har vi lagt det meste av motbakker bak oss. Partiet av Ankerveien fra Stein gård mot Bærums verk er idyllisk og fin å følge helt ned til Bærums Verk.

Turen arrangeres i samarbeid med DNT senior Oslo.

Terreng og lengde: Vi går på bekvem turvei i til dels kupert terreng. Lengde ca 9 km, tid 5-6 timer inkludert museumsbesøk og pause.

Ta med: Inngangspenger til museet ca 100 kr. Se også Generell turinformasjon.

Start: Ila fengsel (busstopp) kl 11.10. Avslutning ved Bærums Verk (buss 150 til Oslo og buss 210 til Sandvika) 

Offentlig transport: Buss 230 fra Sandvika og Bekkestua med ankomst 11.05 til Ila. Sjekk rutetider. Dette er en gjennomgangstur, så offentlig transport bør benyttes.

Grinimuseet og Ankerveien

Vi møtes ved busstopp utenfor Grinimuseet hvor vi skal på omvisning i ca 45 minutter. Deretter besøker vi krigsminner i nærområdet: Øvre og Nedre Rettersted, jordet «Øst-Preussen» og «eika» i ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sidsel Graff-Iversen