Friluftsskole - Skolefri (10-13 år)

Arrangement

Fra dato
12. august 2019 kl. 09:00
Til dato
16. august 2019 kl. 15:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Arrangement, Dnt-Skolefri, Barn, Ungdom, Sommerferie, Barneleir, Ferieleir, 5-7-Klasse, Friluftshuset, Friluftsskole, Oslomarka, Lillomarka
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , DNT ung Oslo , Friluftshuset Sørenga
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
12434
Dette arrangementet er over!

Avslutt skoleferien med en morsom, sosial, utfordrende og lærerik uke ved Oslofjorden og i Marka. Prøv buldring, kajakk, orientering, utforsk sjølivet, lag mat ute og overnatt på ei hytte eller i telt/lavvo i Lillomarka. Bli kjent med nye folk på din alder og lær mer om DNT sitt tilbud for barn og unge.  

Passer for barn fra 10-13 år 

Program

Har du skolefri og ingenting å finne på? Da kan du bli med på Skolefri sammen med oss! Vi har ulike aktiviteter hver dag, og her får du prøve mange ting du kanskje ikke har gjort før, som å padle kajakk eller overnatte i lavvo. Du blir kjent med nye folk og steder og får mange fine opplevelser før skolen starter igjen. Vi møtes ved DNT Oslo og Omegn sine lokaler i Storgata 3 hver morgen kl. 09.00. Avslutning samme sted ca. kl. 15.30. Se etter turleder i rød vest. Foreldrene dine kan få telefonnummeret til turleder dersom det er behov for å gjøre spesielle avtaler.

Dag 1 - mandag 12.8.: Bli kjent, kokkekamp og friluftsaktiviteter på Sognsvann

Etter å ha registrert alle, går vi sammen til Jernbanetorget og tar T-banen til Sognsvann. Her har vi base hele dagen. Vi starter med morsomme bli kjent-aktiviteter før vi forbereder dagens hovedaktivitet: Kokkekamp. Vi lager en treretters middag som vi nyter ute. Etter at vi har spist, blir det ulike friluftsaktiviteter og leker. Vi tar T-banen tilbake til sentrum og avslutter dagen i Storgata 3.

Dag 2 - tirsdag 13.8.: Buldring og kajakkpadling på Sørenga

Vi går sammen ut til Friluftshuset på Sørenga. Her har vi base hele dagen. Vi tester buldrerommet, prøver kajakker, spiser og blir kjent med tilbudet på Friluftshuset. Vi avslutter dagen i Storgata 3.

Dag 3 - onsdag 14.8.: Utflukt til Nesodden

Denne dagen skal vi være i fjæra. Vi møtes i Storgata 3, går til Aker Brygge og hopper på ferja over til Nesodden. Fra ferjeleiet er det bare et par minutter å gå til ei fin strand hvor vi skal være hele dagen. Her skal vi ha et spennende strandryddeprosjekt sammen med Miljøagentene. Deretter skal vi snorkle, bade og kose oss. Vi tar båten tilbake til Aker Brygge ca. kl. 14.30 og avslutter dagen som vanlig i Storgata 3. 

Dag 4 og 5 - torsdag 15. og fredag 16.8.: Overnattingstur i Lillomarka

Vi møtes i Storgata 3 og går sammen til Oslo S. Herfra tar vi toget til Snippen, det tar ca. 20 minutter. Vi går så inn til Sinober i Lillomarka hvor DNT har to fine hytter: Fjellvang og Nydalshytta. Tema for dagen er orientering, så det blir oppgaver og praktisk trening med kart og kompass. Vi skal også sette opp telt og lavvo, slik at de som vil, kan overnatte ute. Det blir mulighet for bading i et ferskvann like ved. Middagen lager vi sammen ute. På hyttene er det madrasser, dyner og puter, men alle må ha med dyne- og putetrekk samt strechlaken - eller sovepose (eventuelt lakenpose). Skal du sove i telt eller lavvo, bør du ha sovepose.

Fredag spiser vi felles frokost og koser oss i skogen. Vi lærer om allemannsretten og hva den betyr for oss når vi skal på tur. Det blir tid til både felles aktiviteter og frilek før vi pakker sammen og vasker oss ut av hyttene. Når alle hjelper til, går det veldig fort. Vi går en litt annen rute tilbake, og tar toget hjem fra Movatn stasjon. Vi avslutter Friluftsskolen i bakgården til DNT som vanlig ca. kl. 15.30. 

Vi tar forbehold om at endringer i programmet!

Generell info:

Barna er på leiren uten foreldre. Det vil være engasjerte og godt kvalifiserte ledere fra DNT og deres samarbeidspartnere på campen hele uka. Friluftsskolen er en del av DNT og Friluftsrådenes Landsforbunds friluftskoler. Leiren støttes økonomisk av både DNT/Friluftsrådenes Landsforbund og Oslo kommune, noe som gir en sterkt redusert deltakeravgift. 

Pris:

Kr 100,-

Ikke-medlemstillegg kr 400,-

Prisen inkluderer: Turlederkostnader, aktiviteter, lunsj alle dager samt overnatting, middag og frokost på hytta i Lillomarka. 

Oppmøte

Vi møtes kl. 09.00 i bakgården til DNT Oslo og Omegn i Storgata 3 hver dag. Gå inn porten mellom "Joe & the juice" og DNT-butikken. Se etter turledere med rød turlederjakke. Vi avslutter også i denne bakgården hver dag, unntatt torsdag, da vi overnatter i Lillomarka.  

Utstyr

Vi er mye ute, så det er viktig å ha med nok klær og skift hver dag. Pakk i sekk. 

Utstyrsliste:

 • Klær som er egnet for dagens aktiviteter og vær
 • Ett fullt skift
 • Ekstra genser/jakke
 • Regntøy hvis det er meldt regn
 • Badetøy
 • Håndkle
 • Solkrem
 • Vannflaske
 • Nøtter og/eller frukt

Ekstra til overnattingstur fra torsdag til fredag: 

 • Lakenpose/sovepose/sengtøy
 • Toalettsaker 
 • Klær å sove i
 • Undertøyskift 

Spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig at BUA kan hjelpe deg. Gå inn på nettsiden deres og finn den BUA som er nærmest deg. I Oslo er det mange å velge mellom. Send en forespørsel på mail eller ring og spør om de kan låne deg det utstyret du trenger. 

Mat

Vi legger opp til felles lunsj hver dag (brødmat og pålegg). De som har spesielle allergier/dietter, må gi beskjed til oss i god tid før leiren starter. Vi kan ikke garantere jevngode alternativer, men prøver så godt det lar seg gjøre. Det blir kun ett felles måltid i løpet av dagen, så det kan være lurt å ha med en liten matpakke, noen nøtter, litt frukt eller annen mat i tillegg. Man blir sulten av sjø og frisk luft! 

Annet

Påmelding: Senest 1. august.  

Medlemskap i DNT
Det lønner seg å være medlem i DNT om du skal delta på flere av våre turer. Les mer og meld deg inn her. 

Viktig informasjon 
Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og akseptert vilkårene for våre turer

Du og dine foresatte må les gjennom ordensreglene samt sende inn dette helseskjemaet til barnasturlag@dntoslo.no innen 14 dager før leiren starter. 

Informasjon
Har du spørsmål om turen, kart eller utstyr, ta kontakt med Infosenteret på: 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl 8.30 og 16.00 eller på e-post: info@dntoslo.no.

Kategori: Nærmiljø
 

Friluftsskole - Skolefri (10-13 år)

Avslutt skoleferien med en morsom, sosial, utfordrende og lærerik uke ved Oslofjorden og i Marka. Prøv buldring, kajakk, orientering, utforsk sjølivet, lag mat ute og overnatt på ei hytte eller i ...

Kontaktinformasjon: