Kajakk Introkurs i Oslofjorden

14. desember kl. 10:00 - 13:00
Kurs, Padlekurs, Kajakk, Oslofjorden, Hyttetur, Kajakkurs
DNT Oslo og Omegn, Friluftshuset Sørenga
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)

1 dag: 3 timer og 15 minutter
Alder: 16+ år  Klikk her for egne introkurs for 16-30 år
Krav til deltakelse: Ingen forkunnskaper i kajakk, må kunne svømme.

Kursbeskrivelse

Kurset er første trinn i våttkortstigen, og gir deg mulighet til å bruke DNT Oslo og Omegn sine kajakker senere. Kurset skal gi grunnleggende kompetanse i bruk av kajakk med tilhørende utstyr og tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Første del av kurset foregår med tørrtrening på land. Deretter lærer du å løfte, bære og sjøsette kajakken. I vannet får du innføring i forskjellig padleteknikker, samt at du skal gå rundt (dvs. bade).

Blant annet øves det på:

• Å gå inn og ut av kajakken
  • Fremdriftstak
  • Styretak
  • Sideveis forflytning
  • Kameratredning
  • Bruk og tips for å kunne padle på en trygg måte

Krav for å bestå kurset er å greie kameratredning.

Deltakere vil motta våttkort etter bestått kurs. Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Kursansvarlig er instruktør som er godkjent av Norges Padleforbund og er den som må ustede våttkortet.

Tidspunkt: 10:00-14:00

Pris: 1150,-. Prisen inkluderer kurs, våttkort og lån av kajakk og kajakk, åre, sprutetrekk og vest. Er du mellom 16 og 30 år gir vi en Ungdomsrabatt på kr 475,-.  Dersom du ikke er medlem i DNT, gjelder et tillegg på kroner 400,-. Du kan enkelt bli medlem i DNT ved å klikke her.

Oppmøte:

Oppmøte er på Friluftshuset på Sørenga. Adresse: Sørengkaia 124, 0194 Oslo.

Se kart lenger nede på siden.

Utstyr, mat og bekledning:

Nedenfor finner du anbefalinger for klær og utstyr. Merk at klesanbefalingene gjelder spesielt med tanke på de første og siste kursene i sesongen, når det kan være kaldt både i vannet og lufta.

I perioden oktober-mai vil deltakerne ha tilgang til tørrdrakt, neoprensko og votter.

Ta med:

• Litt lett mat å putte i munnen når det blir anledning eller etter kurset
  • Vann på drikkeflaske
  • 1-2 lag ullundertøy (trøye og stillongs), med regntøy/vindtøy utapå for å holde på varmen. Samt ullsokker/sandaler (har du våtdrakt og våtsko, kan du bruke dette)
  • Ta med deg klesskift slik at du kan skifte etter kurset. Kameratredning i kajakk innebærer bading
  • Hovedregel er at vi kler oss etter vanntemperaturen.

Det er mulig å legge igjen skift og annen bagasje i kajakkhuset under kurset (på eget ansvar), eller pakke alt utstyr du vil ha med i kajakken i vanntette pakksekker.

Generell informasjon

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i:

Annet:

Trenger du noe turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikken.

SPØR VÅR TURINFORMASJON
Har du spørsmål angående kurset, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår Turinformasjon.
Telefon: 22 82 28 02, mandag til fredag mellom klokken 08.30 og klokken 16.00 eller på e-post: kajakk@dntoslo.no

Booking
For booking, klikk på aktuell dato øverst til høyre.

Kajakk Introkurs i Oslofjorden

På kajakk introkurs blir du introdusert for kajakken og utstyret. Gjennom enkle praktiske øvelser skal kurset lære deg det grunnleggende ved håndtering av kajakk og teknikk. Kurset skal motivere til videre opplæring i padling. 1 dag: 3 timer ...