Intensivkurs bre - Nigardsbreen

Kurs

Fra dato
3. juli 2019 kl. 18:00
Til dato
7. juli 2019 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Brekurs, Bre, Fjellsport, Nigardsbreen, Dntfjellsport
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12284
Dette arrangementet er over!

Bli med på brekurs og lær hvordan du kan ferdes på og oppleve breen tryggest mulig.

Brekurset gir deg en innføring i brevandringens verden. Det vil gi deg kunnskap og opplevelser i høyfjellet som du kan ta med videre på egne turer.

Program

Du vil lære om hvordan breen beveger seg, veivalg og ferdsel, sikringsteknikk, hvordan du tryggest og best forserer sprekkområder og hvordan du bruker stegjern, isøks og andre sikringsmidler. Det settes av god tid til redningsøvelser og ulike bevegelsesmetoder i taulag på is og snø.

Hver kveld blir det gjennomgang av dagens øvelser, noe teori, samt planlegging og orientering om neste dag. Det er begrenset tid til teoriundervisning; - derfor er det viktig at du på forhånd gjør deg kjent med innholdet i Breboka (kan bestilles her). Endringer i programmet kan forekomme. 

Kursleder vil ta nærmere kontakt med deltakerne innen kursstart.

Oppmøte kl. 18.00 på Jostedalen Camping. Kurset rundes av med felles middag (inkludert) på Jostedalen hotell søndag kl. 16. Kurset avsluttes ca kl. 17. 

Generell informasjon

Pris
Kr 5 942,-. Kursprisen inkluderer instruksjon og overnatting og middag. Øvrige måltider dekkes av hver enkelt. 
Ikke-medlemstillegg kr 750. Bli medlem i DNT her.

Forkunnskaper
Aldersgrense for kurset er fylte16 år. Dette er et innføringskurs og det stilles ingen krav til forkunnskaper, utover at du er i god fysisk form. Du må være forberedt på at dagene ute på breen vil bli lange. Vi vil vanligvis være nede ved hytta igjen til middag ca 18.00, men det kan hende at en langtur strekker seg utover det.

Gradering

Kost og losji
Vi bor i hytter på Jostedalen Camping. Du må selv ta med lakenpose eller leie sengetøy på campingen.

Transport
Du må selv ordne med transport til Jostedalen. Se eventuelt En-tur for mulighet for kollektivtransport. 

Kart
Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken. Turkart Breheimen Topo 3000 1:50 000. Rutebeskrivelser finnes blant annet i "Breføreren" (DNT 2001) og "Klatrefører for Jotunheimen" (Norsk Tindeklubb 2005).

Personlig klatre- og breutstyr
Komplett utstyrsliste finner du her.

Personlig turutstyr

Breboka, Håndbok i brevandring av Sindre Haslene. Boka kan kjøpes i DNT-butikken eller bestilles her.

Bekledning for høyfjellet: vind- og vanntett ytterbekledning, lue, hals/skjerf, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker (+ reserve), ekstra klesskift og lange gamasjer. Ta i tillegg med klær for innebruk.
Klær på brekurs blir møkkete, så ikke velg det nyeste og fineste du har.

Fottøy: fjellstøvler (stiv såle, godt impregnerte, må være inngått), innesko/joggesko.

Turutstyr: blant annet kart og kompass, førstehjelp, ryggsekk, hodelykt (+ ekstra batterier), termos, drikkeflaske, solbriller/brebriller, solkrem (høy faktor), papir og blyant, fløyte med snor, Breboka og toalettsaker.

Øvrig utstyr: Se DNT Oslo og Omegns pakkeliste sommer.


Leie av utstyr
Isøks, stegjern og hjelm kan leies for kr 300,- for kurset. Dersom stegjern skal leies, så opplys om type støvel og størrelse i bookingen under «Andre merknader». Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding.

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet her. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Intensivkurs bre - Nigardsbreen

Bli med på brekurs og lær hvordan du kan ferdes på og oppleve breen tryggest mulig. Brekurset gir deg en innføring i brevandringens verden. Det vil gi deg kunnskap og ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Oslo
  • Tlf. +4722822800