AVLYST - Breer, tinderangling og 2000-metertopper i hjertet av Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
22. august 2019 kl. 18:00
Til dato
25. august 2019 kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Bretur, Fjelltur, Topptur, Fjellsport,
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12300
Dette arrangementet er over!

TUREN ER DESSVERRE AVLYST. 

3 dager med breer, topper, traverser og sosial moro i fjella. Turen egner seg for deltakere som ønsker å bli sikrere på turplanlegging, bre & tinderangling på egenhånd og bivuakk-overnatting i trygge omgivelser. Det blir muligheter til aktiv deltakelse. Det taes utgangspunkt i planlagt program, men med tilpasninger og justeringer underveis.

Program

Dag 1:
Oppmøte Leirvassbu kl 18.00. Fordeling og gjennomgang av felles utstyr (3-4kg) i tillegg til personlig utstyr, mat og drikke. Vi går et stykke og setter opp teltene. Muligheter for å ha med "litt ekstra" iom at det ikke blir så langt å gå til leir hvor vi overnatter første og siste natt.

Presentasjon av deltakere og forventninger for de neste to dagene. Felles middag tilberedt av deltakere. Klargjøring til dag 2, sekken bør veie max 12kg inkl. alt utstyr.

Dag 2:
Ferdigstillelse pakking av sekk til to lange dager på tur i fjellet. Telt og øvrig utstyr blir liggende i leiren. 

Etter en lang dag med tinderangling finner vi ett egnet sted for Bivuakk camp og nyter medbrakt enkelt middag. Oppsummering og turplanlegging for neste dag. Vi sover g omgitt av fjell, breer og stillhet på alle kanter.

Dag 3:

Etter frokost med den beste utsikten pakkes sekken og vi starter tidlig for nok en herlig lang dag i fjellet med tinderangling, toppbestigninger og tur på breer. 

Det blir en velfortjent felles middag og prat om siste dagers opplevelser og sosialt samvær.

Dag 4:

Etter en rolig morgen, god frokost og oppsummering/-evaluering av turen, pakking av teltleir returnerer vi til Leirvassbu. Ankommer Leirvassbu rundt kl.16. 

NB! Dag 2 og dag 3 blir lange og varierte dager som krever godt vær og sikt. Rutene og program tilpasses iht værforhold, deltakere og dagsform.  Underveis blir det gjennomgang av taulagrutiner, gange på snødekt bre mv. bruk av isøks og nødvendig utstyr ved behov. Det blir bratt og ulent terreng uten merkede stier, noe klyving og  luftig. Det kan bli aktuelt med rappell- og enkle klatreopptak. Endelig program fastsettes på tur.

Generell informasjon

Pris
Kr 3 148,-. Turprisen inkluderer turleding og veiledning. Ikke-medlemstillegg kr 750. Bli medlem i DNT her.

Forkunnskaper

Turen krever generelt god fysisk form og at man er fjellvant. Minimum ca. 1000 høydemetre stigning dag 2 og opp- og nedstigninger turdagene med middels tung sekk.

Videre er det krav om fjellsporterfaring, breerfaring (ie brekurs/breturer) evt klatreerfaring(-kurs).

Det er ikke krav til erfaring fra tidligere bivuakk-overnatting, men det viktigste er å ha en vanntett bivuakk og solid liggeunderlag. 

 
Kost og losji

Overnatting i telt og bivuakk. Ta med all frokost, lunsj, middag og drikke til alle dager. Tenk næringsrikt & enkelt å tilberede.


Transport

Bil fra Oslo, evt andre steder til Leirvassbu. Se En-tur for kollektivtrafikk. 

Det opprettes Facebook gruppe slik at deltakere kan koordinere transport og evt annet.
 

Kart

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon, eller "Breføreren", DNT 2001. Kart og annet turutstyr kan kjøpes hos Turinformasjonen i Storgata 3 eller på Nettbutikken til rabattert pris for medlemmer.

 

Utstyr

Personlig klatre- og breutstyr
Deltakerne må ha med følgende utstyr, som må være i god stand:

 • Hjelm
 • Klatre/-alpinsele
 • 2 stk 120 cm slynger
 • 3 skrukarabinere
 • 2 klemknuteslynger
 • Innbindingstau
 • Stegjern
 • Isøks
 • 2 ekspresslynger / 60cm slynger (med karabin i hver ende)
 • Taubrems
 • Evt. en isskrue og / eller snøanker hvis du har (ikke krav).

Personlig turutstyr

Kokeutstyr (også egnet til å ta med dag 2 & 3), telt, liggeunderlag, vanntett bivuakk og sovepose. Soveposen bør tåle temperatur ned til -10 grader, husk at vi er i høyfjellet.

Bekledning for høyfjellet: blant annet vind- og vanntett ytterbekledning (med hette), 2 stk luer, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser/fleece, dunjakke, ullundertøy (1-2sett), ullsokker, ekstra klesskift og gamasjer.. Ta med lettere tøy også. 

Sørg for å ha inngåtte fjellsko og stegjern som er tilpasset fjellskoene i forkant.

Turutstyr: kart, kompass, førstehjelp, ryggsekk m/regntrekk el.plastsekk innvendig mot fukt, solbriller, hodelykt, termos, drikkeflaske, reparasjonsutstyr. Sekken må være stor nok/ha plass til et 60 meters tau som veier ca 4 kg. 40-50l sekk bør være tilstrekkelig.

Øvrig utstyr: Se DNT Oslo og Omegns utstyrsliste for sommerfjellet: pakkeliste sommer.

 

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

AVLYST - Breer, tinderangling og 2000-metertopper i hjertet av Jotunheimen

TUREN ER DESSVERRE AVLYST.  3 dager med breer, topper, traverser og sosial moro i fjella. Turen egner seg for deltakere som ønsker å bli sikrere på turplanlegging, bre & tinderangling på ...

Kontaktinformasjon:

 • DNT fjellsport Oslo
 • Tlf. +4722822800