Klatrekurs naturlige sikringer

Kurs

Fra dato
16. august 2019 kl. 17:00
Til dato
18. august 2019 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Fjellsport, Klatring, Ungdom
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
12290
Dette arrangementet er over!

Klatring på egne sikringer gir en helt annen frihet enn å klatre på bolter i etablerte klatrefelt. Våre erfarne instruktører gir deg en innføring i det håndtverket dette er, slik at du får et godt og riktig grunnlag for å utvikle deg videre.

På dette kurset vil vi lære deg å legge naturlige sikringer, lede lette ruter på egne sikringer, og vi er også innom kameratredning. Vi benytter klippefelt rundt Oslområdet. 

Program

Du lærer om de forskjellige formene for naturlige sikringsmidler og hvordan de anvendes. Du får lede mye på enkle ruter på egne sikringer. Videre vil du lære å legge topptaufester og standplasser med hjelp av naturlige sikringer.

Kursene foregår på utvalgte klatrefelt i Oslo- og Drammens området.

Kursleder tar kontakt og gir informasjon om oppdatert oppmøtested innen kurset. Kurset går over to heledager (lørdag og søndag) og en ettermiddag/kveld (fredag)

Fredag kveld oppmøte kl. 17.00 og kursslutt ca. kl. 21.00

Lørdag og søndag oppmøte kl. 09.00 og kursslutt ca. kl. 17.00

Generell informasjon

Pris
Kr 1750,- Kursprisen inkluderer instruksjon.
Ikke-medlemstillegg kr 750,-. Bli medlem i DNT her.  På dette kurset får DNT medlemmer mellom 16 –og 26 år en rabatt på kr 500,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond

Forkunnskaper
Dette er et innføringskurs i bruk av naturlige sikringer. Du trenger ingen erfaring med dette, men må ha brattkort. Det er en fordel om du har noe klatreerfaring utendørs, men ikke et krav. Dersom du er helt nybegynner anbefaler vi et nybegynnerkurs i klatring. Aldersgrense for kurset er 16 år.

Gradering

Kost og losji
Ta med en god matpakke og nok drikke til aktive dager i fjellveggen.
Deltakerne bor hjemme eller ordner overnatting selv.

Transport
Du må selv ordne med transport til kursstedene. Informasjon om oppmøtested og tidspunkt sendes ut i forkant av kurset.

Kart
Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken

Utstyr

Leie av utstyr
Alt utstyr, unntatt klatresko, kan leies. Pris for komplett pakke er kr 300,- for kurset. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding, eller senest to uker før kursstart.

Dersom du har alt utstyr (dvs sko, hjelm, klatresele og slynger) trenger du ikke leie utstyr. Instruktørene vil stille med nok tau og sikringer til alle.

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vårt Infosenter

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Nyhetsbrev og Facebook

Lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Klatrekurs naturlige sikringer

Klatring på egne sikringer gir en helt annen frihet enn å klatre på bolter i etablerte klatrefelt. Våre erfarne instruktører gir deg en innføring i det håndtverket dette er, slik ...