Kameratredningskurs

Kurs

Fra dato
25. mai 2019 kl. 09:00
Til dato
26. mai 2019 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Fjellsport, Klatring,
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
12291
Dette arrangementet er over!

Ved å kunne kameratredning, har du mulighet til å hjelpe deg selv og din klatrepartner dersom uhellet skulle være ute. På dette kurset blir det gjennomgått teknikker for kameratredning på klippe og i fjellet. Kurset vil også gi deg en grundigere forståelse av klatreprosedyrer og bruk av klatreutstyr. Du bør ha klatret en del og være kjent med bruk av sikringsmidler. 

Program

Kurset tar sikte på å gi deg en fordypning innen kameratredning på klippe og kurset er basert på praktisk øvelse i klatreveggen.

Kursleder tar kontakt og gir informasjon om oppdatert oppmøtested innen kurset.

Lørdag og søndag oppmøte kl. 09.00 og kursslutt ca. kl. 17.00, begge dager.

Generell informasjon

Pris
Kr 1500,- Kursprisen inkluderer instruksjon.
Ikke-medlemstillegg kr 750,- Bli medlem i DNT her.  På dette kurset får DNT medlemmer mellom 16 og 26 år en rabatt på kr 500,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond

Forkunnskaper
Du bør ha klatret en del og være kjent med bruk av naturlige sikringer for å få fullt utbytte av kurset. Aldersgrense for kurset er 18 år.

Gradering

Kost og losji
Ta med en god matpakke og nok drikke til aktive dager i fjellveggen.
Deltakerne bor hjemme eller ordner overnatting selv.

Transport
Du må selv ordne med transport til kursstedene.

Kart
Sjekk UT.no  og Ruter for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon i Storgata 3 i Oslo, eller på Nettbutikken

Utstyr

Personlig utstyr
Klatreboka av Ragnar Bell, kan kjøpes i DNT-butikken. Oversikt over personlig klatreutstyr og annet utstyr du må medbringe på kurset blir sendt ut av kursleder i forkant.

Leie av utstyr
Alt klatreutstyr, unntatt klatresko, kan leies. Pris for komplett pakke er kr 300,- for kurset. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding, eller senest to uker før kursstart.

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vårt Infosenter

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Nyhetsbrev og Facebook

Lik oss gjerne på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Kameratredningskurs

Ved å kunne kameratredning, har du mulighet til å hjelpe deg selv og din klatrepartner dersom uhellet skulle være ute. På dette kurset blir det gjennomgått teknikker for kameratredning på ...