Klatrekurs i Bohuslän - Naturlige sikringer

Kurs

Fra dato
22. august 2019 kl. 18:00
Til dato
25. august 2019 kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Fjellsport, Klatring,
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Østfold (se kart)
Turkode
12328
Dette arrangementet er over!

Bohuslän like på andre siden av grensen er et paradis for klatring. Har du lyst til å bli bedre på klatring på naturlige sikringer? På dette kurset hjelper våre instruktører deg med å utvikle deg videre. Vi tar en gjennomgang av utstyr og metoder. Men først og fremst skal du selv få øve på å lede ruter på egne sikringer.

Vi har lagt kurset til Bohuslän i Sverige, noen få mil sør for Strömstad. Bohuslän er et av de beste områdene i verden for klatring på naturlige sikringer. Særlig rissklatringen er berømt.

Program

Vi kommer til å oppsøke forskjellige klatrefelt hver dag. Her vil dere bli delt opp i par, hvor den ene sikrer og den andre klatrer, annenhver gang. Det vil stort sett dreie seg om å lede på sikringer som du setter selv. Våre instruktører vil gå ved siden av på faste tau og gi veiledning. Underveis, i pauser og der det ellers er naturlig vil vi legge inn leksjoner om utstyr, metoder og annet som er greit å kunne. Du vil også lære å legge topptaufester og standplasser på naturlige sikringer og rundt trær.

Det er 8 deltakere og 2 instruktører. Instruktørene er kvalifiserte etter Norsk Fjellsportforums nasjonale standard for klatreinstruktører.

Kursleder tar kontakt og gir informasjon om oppmøtested innen kurset.

Oppmøte torsdag innen kl. 18.00. Kursslutt søndag ettermiddag ca klokka 16.00

Generell informasjon

Pris
Kr 2 838,- Kursprisen inkluderer instruksjon og teltavgift.
Ikke-medlemstillegg kr 750,- Bli medlem i DNT her

Forkunnskaper
Brattkort er en forutsetning. Det forutsettes at du har klatret tidligere og har grunnleggende kunnskap om sikring, innbinding osv. Det kan være en fordel om du har noe erfaring med bruk av naturlige sikringer, men dette er ikke noe krav. Kurset vil bli individuelt tilpasset den enkeltes ferdigheter. Aldersgrense for kurset er 18 år.  


Kost og losji
Vi telter i hagen på hytta til en av instruktørene. Deltakerne ordner selv med mat. Dette kan kjøpes på kveldsåpne butikker i området. Grillen fyres opp hver kveld.

Transport
Du må selv ordne med transport til kursstedet. Kursleder vil forsøke å koordinere transport.

Kart
Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken

Utstyr

Personlig klatreutstyr
Du tar selv med deg personlig klatreutstyr – sele, klatresko og hjelm.

Ta gjerne også med deg annet du måtte ha av slynger, karabinere, sikringsbrems, kiler og kamkiler. Vi vil også ta med oss slikt utstyr som kan lånes. Tau trenger du ikke ta med.

Annet utstyr
Ta med deg nødvendig campingutstyr (telt, liggeunderlag, sovepose, utstyr for matlaging, tallerken, bestikk, hodelykt osv), samt varme klær, gode sko, regntøy og en mellomstor sekk. Ta gjerne også med badetøy. Kjøleskap, toalett og dusj finnes på eiendommen.

Leie av utstyr
Alt klatreutstyr, unntatt klatresko, kan leies. Pris for komplett pakke er kr 300,- for kurset. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding, eller senest to uker før kursstart.t.

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vårt Infosenter

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Klatrekurs i Bohuslän - Naturlige sikringer

Bohuslän like på andre siden av grensen er et paradis for klatring. Har du lyst til å bli bedre på klatring på naturlige sikringer? På dette kurset hjelper våre instruktører ...