Packraft ned Kvennavassdraget

Fellestur

Fra dato
3. august kl. 07:00
Til dato
11. august kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Padletur, Telt, Hardangervidda, Fisketur, Voksne, Kvenna, Packraft, Kvennavassdraget, Kvenno
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

ETT NI DAGERS EVENTYR 
Vi gjentar fjorårets kjempetur ned Kvennavassdraget. Så har du gått med en drøm om padle og fiske deg over Hardangervidda, nå har du muligheten. Vi starter ved parkeringen ved enden av Valldalsvatnet. Går opp til Vivassdalen forbi Brokafossen til turens høyeste punkt ved Holmavassreet før vi tipper ned mot første camp ved Holmavatnet på 1204 meter. Første etappe på vannet blir å padle ned Kvenno til Kvennsjøen og videre ned til Øvsta Krokavatnet. Der vi blir to dager, et fantastisk elvedelta hvor vi kan utforske og prøve fiskelykken. Herfra går turen videre ned Kvenno til Nesta Krokavatnet og her finner vi camp tre i området rundt Hansbu. Neste dag starter trolig med bæring av båtene for å passere Skyttarfossen. Vi sjøsetter båtene på Sandvatn og padler til østenden. Her kommer vi inn i Kvenna, her blir det trolig nytt båtløft, da vi må passere noen heftig stryk på veien ned til Gunleiksbuvatn. Der setter vi nok en camp, nummer fire, ved Gunleiksbutangen. Dagen etter videre over Briskevatnet til østenden og her finner vi camp fem. Her blir turens andre hviledag. Dette gir oss muligheten til å fiske oppover elva Møra, eller ha en lat dag i sola. Etter hviledagen går turen videre ned til Hongserudfossen og videre ut på Vollevatn og til Vollefossen. Her må vi se ann forholdene og mulig ta båtene i land og ta bena fatt ned til Mogen for en treretters middag og noe kaldt å drikke. Her nyter vi siste kveld med gjengen. Siste dagen blir det transport med båt over Møsvatn med Fjellvåken til Skinnarbu. Hvor automobilen venter ved turens slutt.

 

Beskrivelse av utstyr 

Eget 

  • Packraft, med padleåre og sikkerhetsutstyr (detaljer tas på møte)
  • Telt
  • Dnt sommertur pakkeliste
  • Sovepose og liggeunderlag
  • Vanntette pakkeposer
  • Kokeutstyr og mat 

Felles

  • Sikkerhetsutstyr, førstehjelpsutstyr og Inreach

 

Transport
Felles avreise fra Oslo, detaljer om transport og transportmidler avtales med alle deltagere i eget planleggingsmøte  om turen i løpet mai.  

Kostnader
Utgifter deles på alle deltager som transport, mat, brennstoff og overnatting på Mogen, eventelt annet.

Dagsbeskrivelse
Dag 1, lørdag 3. august Vi kjører bil til Skinnarbu, tar Maxitaxi til Valldalen, så går vi opp Vivassdalen til Holmavatn Camp 1.

Dag 2, søndag 4. august
Drifting ned til Øvsta Krokavatnet. Camp 2.

Dag 3, mandag 5. august
Hviledag. Camp 2.

Dag 4, tirsdag 6. august
Drifting ned til Hansbu. Camp 3.

Dag 5, onsdag 7. august
Drifting ned til Gunleiksbu. Camp 4.

Dag 6, torsdag 8. august 
Drifting ned til Hongserudfossen. Camp 5.

Dag 7, fredag 9. august
Hviledag. Camp 5.

Dag 8, lørdag 10. august
Drifting ned til Mogen Dnt hytte Link. Dusj og mat. Overnatting Camp 6.

Dag 9, søndag 11. august
Hjemreise, ferge til Skinnarbu
 

Påmelding
Påmelding innen 22. april. Er du interessert i å bli med på eventyret send oss en kort beskrivelse av dine tidliger turerfaringer på epost. Det vil bli et planleggingsmøte i løpet av mai/juni for alle deltagere. Det plass til 6 deltager på turen inkl. to turledere. Minner om dette er en krevende tur, det starter første dag med stigning i 10 km, ca. 500 høydemeter med tung sekk, med over 30 kg med packraft og mat for en uke. 

Packraft ned Kvennavassdraget

ETT NI DAGERS EVENTYR  Vi gjentar fjorårets kjempetur ned Kvennavassdraget. Så har du gått med en drøm om padle og fiske deg over Hardangervidda, nå har du muligheten. Vi starter ved ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Steinar Lauritzen
  • Stig E. Roberg