Topptur med kjentkvinne // Besshøe (2258 moh)

Fellestur

Dato
31. juli kl. 07:30 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangører
Gjendesheim, DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

Nyhet! Annenhver onsdag fra 17. juli til 14. august inviterer kjentkvinne Sigrid Grande til topptur til Besshøe (2258 moh).

Besshøe – kalt Dronninga av Gjende – har utsikt mot Gjendealpene og resten av Jotunheimen, omkranset av vakre vann. På Besshøe står du på toppen av et av Norges aller høyeste stup - rett ned i Russvatnet (1175 moh). Både Gjende og Russvatnet er turkise mens Bessvatnet er mørkeblått. Fra toppen av Besshøe kan man også se alle turistene som går over Besseggen.

Vår lommekjente kjentkvinne Sigrid Grande tar deg med til topps på Besshøe. Hun gir deg god hjelp både før og under turen, og deler gode historier fra livet i fjellet underveis. Sigrid Grande er utdannet sykepleier fra Namsos. Ski, kajakk, klatring og toppturer fyller all hennes fritid sommer og vinter, og nå har hun bosatt seg i Vågå for å dyrke friluftslivet. 

TURBESKRIVELSE
Avmarsj er 07.30 fra Gjendesheim. Etter frokost på Gjendesheim følger vi den merkede stien mot Bessvatnet. Deretter skrår vi oppover mot Bessfjellet og holder høyden over Bukkhøe, før vi fortsetter sørover mot nordøstryggen med Bessvatnet nede til venstre og Besshøbrean til høyre. Det siste stykket innover mot toppen er en langdryg, slakt-stigende steinørken. 

Kjentkvinne Sigrid er ikke guide, men et trivelig turfølge som kjenner området godt. Hun viser deg veien, og går i et tempo som får gruppa til topps, og hjem igjen, til estimert tid. Deltakere som ønsker å gå raskere, eller som ikke er i stand til å følge gruppas tempo, må gjerne avbryte eller gå på egenhånd, men vil ikke få refundert påmeldingen.

Dette er en lang tur :-) 

Vi legger inn flere stopp underveis, slik at du kan få deg mat og drikke samt gode foto av den spektakulære utsikten!

UTSTYRSLISTE: Forslag til dagstursekk (ca 15-20 liter) og bekledning:
> Ullundertøy innerst
> Vann og vindtett jakke og bukse
> Fleece evnt dunjakke til å ha på i pausene
> Varme votter/hansker
> Varm og vindtett lue.
> Godt fottøy! (Ikke joggesko, men fjellstøvler)
> Solbriller, solkrem
> Varm og kald drikke
> Sjokolade eller annen nødproviant
> Niste

PRAKTISK INFO
> Minimum 1 person, maks 12
> Oppmøte på Gjendesheim kvelden før senest klokken 21 for informasjon om turen dagen etter.

KRAV TIL DELTAKERE
> Normal fysisk form
> Reiseforsikring med avbestillingsbeskyttelse

PRIS:
> Tur med kjentkvinne fra Gjendesheim: 900,-

PÅMELDING OG OVERNATTING:
Påmelding til kjentkvinnetur og bestilling av opphold og måltider gjøres samlet på Gjendesheim sin bookingside. Legg inn kommentar "kjentkvinnetur" i emnefeltet når du bestiller: https://booking.visbook.com/no/4212

Velkommen til Besshø - i følge med trivelig kjentkvinne!

Kontaktinformasjon: