Romeriksåsen fra nord til sør - overnattingstur

Fellestur

Fra dato
7. september 2019 kl. 09:00
Til dato
8. september 2019
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne
Arrangører
Nannestad Turlag, DNT Oslo og Omegn , Eidsvoll Turlag , Ullensaker Turlag , Vandregruppa
Dette arrangementet er over!

Vi avslutter friluftslivets uke med en liten godsak! Her dreier det seg om å gå hele Romeriksåsen på langs, fra Brovoll i Nord til Tæruddalen i syd. Det er en tur på godt og vel seks mil, så den vil gå over to dager med innlagt overnatting. Med oss er Jan Ove med sine gode lokalkunnskaper om gruvedrift, setre etc. Turen krever litt planlegging og organisering mht skyss og bagasjekjøring, så påmelding er påkrevet.

Vi møtes på P-plassen ved Bruvoll kl. 0900 lørdag morgen. Der stiller vi med bil som kan frakte overnattingsutstyr til Tjerntjern ved Bekkestua (DNT), der overnatting i lavvo vil finne sted. Det er begrenset plass for egne telt.  Det er fint eventuelt å ta en dukkert i Tjerntjern!

Kokeutstyr, mat, sovepose, liggeunderlag, klær, etc., samt mat og drikke underveis for to dager må hver enkelt ta med. Mer info vil bli tilsendt de som melder seg på turen.

På turen kan det være partier som er svært våte. Fjellstøvler, alternativt gummistøvler om været tilsier det, anbefales.

Gangfart cirka 3km/t

Dag 1 ca 25km.

Vi starter turen ut fra P-plassen på Bruvoll kl 0930, og følger Jotunheimstien til Snellinghytta (DNT), forbi Langevatn, Råbjørnhytta (DNT) og videre forbi Rudskampen, Bjertnessætra, ned til Storøyungen og over til Bekkestua (DNT) hvor vi overnatter i nærheten. Inkludert pauser bruker vi nok 9-11 timer.

Dag 2 ca 23km. 

Start kl 0900. Vi følger blåstien sørover forbi Årstadvangen, Buvann, Spikertjernhytta (DNT), Busterudvangen og Ringdalshytta for så å ende opp ved Tærudhallen (Skedsmo) etter cirka 8 timer.

Vi stiller med bil denne dagen også for kjøring av bagasje til Tærud. 

Vi tar forbehold om endringer, og at turen kan gå langs umerket sti mellom Busterudvangen og Ringdalshytta pga av hogst. Vi forbeholder oss også retten til eventuelt å avlyse turen om ulike forhold skulle tilsi det.  

Adkomst: egen bil, evt tog til Grua og drosje til Bruvoll. Skyss med turlederne fra Eltonåsen i Nannestad kan avtales. Bruvoll P-plass ligger på østsiden av Lunnertunellen langs RV16. 

Turledere er Thorbjørn Refsum (95267046) og Jan Ove Nicolaisen (93046944).

Velkommen på tur med Nannestad turlag!

Merk: Vi tar ofte bilder på våre arrangementer. Disse bruker vi i vår markedsføring og i sosiale medier. Dersom du eller dine barn ikke ønsker å bli avbildet så ber vi dere om å gi beskjed til en av våre turledere ved turens start, så unngår vi selvfølgelig det.

Kontaktinformasjon:

  • Thorbjørn Refsum
  • Tlf. 95267046

Turledere:

  • Thorbjørn Refsum
  • Jan Ove Nicolaisen