Tinderangel // Vårskitur over titalls 2000-metere // Fullbooket

Fellestur

Fra dato
17. april 2020 kl. 21:00
Til dato
18. april 2020 kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Gjendesheim, Valdresflye, Valdresflya
Arrangører
Gjendesheim, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen er fullbooket.

Vi gjentar årets vårskiklassiker også i 2020 - og topper oppturen med luftige Leirungskampen!

Unn deg et høyfjellseventyr i Jotunheimen på tampen av skisesongen - en vårskitur av den "gamle skolen" med tinderangling over opptil 10 topper over 2000 meter og en luftig finale!

Vårskieventyret starter med en kort gjennomgang av tur, utstyr og annen info på Gjendesheim fredag kveld etter middag. 

Lørdag morgen samkjører vi fra Gjendesheim rett etter tidlig frokost. Fjellskiene spenner vi på oss 1200 meter over havet ved veien opp til Valdresflye. Så løfter vi blikket. Dagens første topp er Rasletind (2105 moh), og herfra går det slag i slag: Mugna og Munken før vi gir oss i kast med Austre, Midtre og Vestre Kalvehøgde og et storslagent utsyn over Jotunheimen, Gjendealpene og Leirungsdalen langt der nede. Turens klimaks hvis vær og føre tillater det: Den smale fjellryggen med ytterligere et par 2000-meterstopper: Leirungskalven og Leirungskampen. Nedstigingen er såpass luftig at vi kan komme til å bruke sikringsutstyr på klyvingen ned til bandet. NB! Vi er flere kjentmenn på turen, så hvis noen av turdeltakerne ikke er komfortable med å gå ryggen ut til Leirungskampen, vil en eller to kjentmenn snu her og følge den flotte traséen vi har gått inn hit tilbake til bilen. 

Den delen av gruppa som hvis vær og føre tillater det går ryggtraversen ut til Leirungskampen, fortsetter så turen ned på bandet mellom Leirungsdalen og Svartdalen - og så herlig slak utforkjøring og diagonalflater ut hele Leirungsdalen tilbake til bilen. 

DISTANSE: 32 kilometer

HØYDE: Ca 1600 høydmeter

RUTE OG HØYDEPROFIL: https://www.ut.no/tur/2.7445/

SKIUTSTYR: Siden turen er så lang og har relativt lav høydeforskjell anbefales fjellski med stålkanter (BC) og behagelige lærstøvler. Kan også gås på randonnéeutstyr. Brede halvfeller eller langfeller anbefales. Alt skiutstyr kan leies på Gjendesheim: https://gjendesheim.dnt.no/utstyr/

SIKRINGSUTSTYR: Kjentmann har med enkelt sikringstau og seler i tilfelle behov på traversen ut til Leirungskampen. 

En legenadarisk skitur som litt avhengig av hvilken primærfaktor du bruker kan resultere i bestigning av et titalls 2000-meterstopper. Slitsomt, superartig og litt svimlende!

Turledere er kjentmann Steinar Lauritzen og Kjersti Frackmann Strass og Sigurd Rønningen fra Vågå.

NB! Vi møtes fredag kveld kl 21:00 i peisestua på Gjendesheim for å gå gjennom turen, praktisk info og bli litt kjent med hverandre. 

Pakketilbud: Toppskitur med kjentmann, sikringsutstyr, samt kost og losji på Gjendesheim i ett døgn: 2150,-

Booking: Send e-post til gjendesheim@dnt.no

Velkommen!

 

Tinderangel // Vårskitur over titalls 2000-metere // Fullbooket

Turen er fullbooket. Vi gjentar årets vårskiklassiker også i 2020 - og topper oppturen med luftige Leirungskampen! Unn deg et høyfjellseventyr i Jotunheimen på tampen av skisesongen - en vårskitur av ...

Kontaktinformasjon: