Friluftsskole - Skolefri på Breivoll (10-13 år)

Arrangement

Fra dato
5. august 2019 kl. 09:00
Til dato
9. august 2019 kl. 15:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Arrangement, Dnt-Skolefri, Barn, Ungdom, Sommerferie, Barneleir, Ferieleir, 5-7-Klasse, Bunnefjorden, Friluftsskole, Breivoll, Nesodden
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , DNT ung Oslo , Breivoll Gård
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Turkode
12458
Dette arrangementet er over!

Avslutt skoleferien med en morsom, sosial, utfordrende og lærerik uke ved Bunnefjorden og Nesodden. Prøv kajakk og orientering, utforsk sjølivet, lag mat ute og overnatt på ei hytte eller i telt/lavvo på Nesodden. Bli kjent med nye folk på din alder, og lær mer om DNT sitt tilbud for barn og unge.  

Passer for barn fra 10-13 år 

Har du skoleferie og ingenting å finne på? Da kan du bli med oss på Skolefri sammen med oss! Vi har ulike aktiviteter hver dag, og her får du prøve mange ting du kanskje ikke har gjort før, som å padle kajakk eller overnatte i lavvo. Du blir kjent med nye folk og steder og får mange fine opplevelser før skolen starter igjen. Vi møtes ved parkeringsplassen på Breivoll hver morgen kl. 09.00. Avslutning samme sted ca. kl. 15.30. Se etter turleder i rød vest. Dine foresatte får telefonnummeret til hovedturleder dersom det er behov for å gjøre spesielle avtaler. 

Program

Dag 1 - mandag 5.8.: Bli kjent og tur til røverhule

Etter å ha registrert alle, går vi sammen inn til Breivoll gård. Vi starter med morsomme bli kjent-aktiviteter før vi skal gå til dagens turmål: En sagnomsust røverhule! Dere får høre historien om hva som skjedde her og får krabbe ned og undersøke hula. Så er det tid for lunsj. Etter lunsj blir det forskjellige friluftsaktiviteter og leker før vi går tilbake til Breivoll. Vi avslutter dagen ved parkeringsplassen. 

Dag 2 - tirsdag 6.8.: Orientering og kajakkpadling på Breivoll

Vi bruker hele dagen på Breivoll og skal virkelig bli kjent med dette idylliske stedet både på land og i vann! Vi deler gruppa i to. Den ene gruppa har kajakkpadling med erfarne instruktører. Den andre gruppa skal lære orientering og får utforske området med kart og kompass og testet konkurranseinstinktet. Etter lunsj bytter gruppene aktivitet. Vi avslutter dagen ved parkeringsplassen.

Dag 3 - onsdag 7.8.: Livet i fjære og strandrydding

Denne dagene skal vi være i fjæra. Vi møtes som vanlig på Breivoll, men drar videre til ei strand hvor vi skal være hele dagen. Her skal vi blant annet ha et spennende strandryddeprosjekt sammen med Miljøagentene. Deretter skal vi snorkle, bade og kose oss. Vi avslutter dagen ved parkeringsplassen på Breivoll. 

Dag 4 og 5 - torsdag 8. og fredag 9.8.: Overnattingstur på Nesodden

Vi møtes på Breivoll og etter noen morgenaktiviteter, gjør vi oss klar for overnattingstur. Vi går til kiosken ved Nesset og tar bussen til Ommen/Fjellstrand kl. 10.00. Herfra er det ca 10 min gange ned til hytta Ommen. Vi øver på det vi lærte om orientering tidligere i uka. Vi skal også lage et leirsted hvor vi setter opp hengekøyer og lavvo, slik at de som vil, kan overnatte ute. Hytta ligger rett ved sjøen, så her kan vi bade, fiske og ro i robåt. Middagen lager vi sammen ute. På hytta er det madrasser, dyner og puter, men alle må ha med dyne- og putetrekk samt strechlaken - eller sovepose (evt. lakenpose). Skal du sove i hengekøye eller lavvo, bør du ha sovepose.

Fredag spiser vi felles frokost og koser oss i naturen rundt hytta. Vi lærer om allemannsretten og hva den betyr for oss når vi skal på tur. Det blir tid til både felles aktiviteter og frilek før vi pakker sammen og vasker oss ut av hytta. Når alle hjelper til, går det veldig fort. Vi tar bussen tilbake til Breivoll og avslutter Friluftsskolen der kl. 15.30.  

Vi tar forbehold om at endringer i programmet!

Generell info:

Barna er på leiren uten foreldre. Det vil være engasjerte og godt kvalifiserte ledere fra DNT og deres samarbeidspartnere på campen hele uka. Friluftsskolen er en del av DNT og Friluftsrådenes Landsforbunds friluftskoler. Leiren støttes økonomisk av både DNT/Friluftsrådenes Landsforbund og BUFDIR, noe som gir en sterkt redusert deltakeravgift. 

Pris:

Kr 100,-

Ikke-medlemstillegg kr 400,-

Prisen inkluderer: Turlederkostnader, aktiviteter, lunsj alle dager samt overnatting, middag og frokost på hytta på Nesodden (torsdag til fredag).

Oppmøte

Vi møtes kl. 09.00 på parkeringsplassen på Breivoll hver morgen. Se etter turledere med rød vest. Vi avslutter samme sted om ettermiddagene. Om det er noen som ikke ønsker å overnatte på hytta Ommen fra torsdag til fredag, må de hentes ved Ommen/Fjellstrand etter nærmere avtale torsdag ettermiddag og leveres der fredag morgen.

Utstyr

Vi er mye ute, så det er viktig å ha med nok klær og skift hver dag. Pakk i sekk. 

Utstyrsliste:

 • Klær som er egnet for dagens aktiviteter og vær
 • Ett fullt skift
 • Ekstra genser/jakke
 • Regntøy hvis det er meldt regn
 • Sitteplate
 • Badetøy
 • Håndkle
 • Solkrem
 • Vannflaske
 • Nøtter og/eller frukt

Ekstra til overnattingstur fra torsdag til fredag: 

 • Lakenpose/sovepose/sengtøy
 • Toalettsaker 
 • Klær å sove i
 • Undertøyskift 

Spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig at BUA kan hjelpe deg. Gå inn på nettsiden deres og finn den BUA som er nærmest deg. Send en forespørsel på mail eller ring og spør om de kan låne deg det utstyret du trenger. 

Mat

Vi legger opp til felles lunsj hver dag (brødmat og pålegg). De som har spesielle allergier/dietter, må gi beskjed til oss i god tid før leiren starter. Vi kan ikke garantere jevngode alternativer, men prøver så godt det lar seg gjøre. Det blir kun ett felles måltid i løpet av dagen, så det kan være lurt å ha med en liten matpakke, noen nøtter, litt frukt eller annen mat i tillegg. Man blir sulten av sjø og frisk luft! 

Medlemskap i DNT
Det lønner seg å være medlem i DNT om du skal delta på flere av våre turer. Les mer og meld deg inn her. 

Viktig informasjon 
Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og akseptert vilkårene for våre turer

Du og dine foresatte må les gjennom ordensreglene samt sende inn dette helseskjemaet til barnasturlag@dntoslo.no innen 14 dager før leiren starter. 

Informasjon
Har du spørsmål om turen, kart eller utstyr, ta kontakt med Infosenteret på: 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl 8.30 og 16.00 eller på e-post: info@dntoslo.no.

Kategori: Nærmiljø
 

Friluftsskole - Skolefri på Breivoll (10-13 år)

Avslutt skoleferien med en morsom, sosial, utfordrende og lærerik uke ved Bunnefjorden og Nesodden. Prøv kajakk og orientering, utforsk sjølivet, lag mat ute og overnatt på ei hytte eller i telt/lavvo ...

Kontaktinformasjon: