#TriveligTirsdag i Kolsås-området

Fellestur

Dato
25. juni kl. 17:12 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Kveldsmat, Kolsås, Kjentmannsmerke, Helleristninger
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med oss på en #TriveligTirsdag med variert innhold. Vi skal innom kjentmannsmerket "Gutten med seljefløyten", helleristninger og kveldsmat med utsikt!

Vi møtes kl 17:12 på Gjettum t-bane - det er da t-bane 3 fra sentrum ankommer (sone 1 for T-bane til Kolsås fra sentrum). 

Vi går nordover først til Dælivann hvor vi går forbi gården som huset Fleskum-malerne. Der får vi oppleve litt "kunst og kultur" ved stedet som er bakgrunnen for maleriet "Gutten med seljefløyten" av Christian Skredsvig, malt i 1886 (kjentmannsmerke).

Deretter fortsetter vi på sti rundt Dalbo gård for å se på helleristning som er ca 3000 år gamle (Kulturminne). Så må vi gå ett hundre høydemeter  i ulendt terreng (mye steiner, men bred sti i skogen), for å vende ansiktet sørover og gå ca 1 km. til KIF-hytta, under bratthenget til Søndre Kolsås. Til tider er vi inne i "Kolsåsstupene naturreservat".  Ved hytta nyter vi medbrakt kveldsmat og utsikten.

Når vi skal tilbake går vi sørover fra hytta og ned mot jordene som ligger sørenden av Dæli gård, her tar vi østover og ender nesten ved Dælivann igjen, før turen avsluttes på Gjettum stasjon. 

Turen er på ca 7 km og går delvis i ulendt terreng, mye steiner. Det vil alltid være områder med gjørme, spesielt i området ved helleristningen, her er det bygget noe broer og lagt ut noen kvist til å trå på. Klær og sko etter vær. Husk kvelds-matpakke.

Turen er gratis og åpen for alle, men meld deg på ved å trykke på den røde knappen oppe til høyre, så vet vi hvor mange som vil være med oss på tur :)

#TriveligTirsdag i Kolsås-området

Bli med oss på en #TriveligTirsdag med variert innhold. Vi skal innom kjentmannsmerket "Gutten med seljefløyten", helleristninger og kveldsmat med utsikt! Vi møtes kl 17:12 på Gjettum t-bane - det ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Hanne Sivertsen
  • Kathrine Karlsen