Historisk familiedag på Raknerhaugen

14. september kl. 13:00 - 16:00
Fellestur, Fottur, Historie, Viking, Raknerhaugen
Barnas Turlag Ullensaker, Barnas Turlag Nannestad , DNT Oslo og Omegn , Ullensaker Turlag
Akershus Øst (se kart)

Barnas turlag Ullensaker samarbeider med Raknehaugens venner, Vikinglaget Ullr og Ullensaker bueskytterklubb, og ønsker barn i alle aldre velkommen til å være viking for en dag.
Arrangementet er helt gratis.

Parkering ved Hovin skole, men på grunn av begrenset parkering oppfordrer vi til alternativ transport/ reisemåte.

Lær å kjempe sammen med ekte vikinger, skyt med pil og bue på blink, få viking-ansiktsmaling, spis vikingmat og utfør håndverk som en viking. Grav etter kulturminner som en arkeolog og løs eldgamle mysterier som en historiker. Gjennomfør den spennende hinderløypa til Barnas turlag og bestig den høyeste gravhaugen i Nord-Europa, som faktisk er skikkelig høy.

Om man klarer å gjennomføre de fleste av aktivitetene får man en ekte Raknehaugen-medalje.
Det ryktes også at en skikkelig sagaforteller kommer og at helt ekte vikinger kommer og lager et marked.

I tillegg til alle aktivitetene har vi gjennom dagen en rekke programposter.
1300: Barnas turlag Ullensaker arrangerer felles avmarsj fra parkeringsplassen ved Hovin skole til Raknehaugen (ca. 1km på grusvei).
1400: Vikinglaget Ullr arrangerer showkamp hvor de kjemper på liv og ære.
1500: Raknehaugens venner arrangerer guidet tur fra Raknehaugen til Hovin kirke, et område med flere gravhauger og rester etter bygninger fra vikingtida.

Barnas turlag Ullensaker serverer pølser, saft og kaffe, Vikinglaget Ulr serverer vikingsuppe og Raknehaugensvenner serverer kringler.
Ta gjerne med matpakke, noe å drikke og sitte på for sikkerhetsskyld.

På våre arrangement og turer tar vi bilder og noen ganger video som vi gjerne publiserer eller benytter ved andre arrangement på våre nettsider og facebooksider. Ønsker du ikke å bli fotografert vennligst ta kontakt med noen av oss i DNT-vest.

Historisk familiedag på Raknerhaugen

Etter en vellykket Historisk familiedag på Raknehaugen i fjor, satses det i år på et enda større arrangement i 2019.  Barnas turlag Ullensaker samarbeider med Raknehaugens venner, Vikinglaget Ullr og ...