#LateSunday langs Flyktningeruta ( DNT 26 - 45 år )

Fellestur

Dato
29. september 2019 kl. 11:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktivitet, Blåsti, Dnt26-45
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26 - 45
Dette arrangementet er over!

Flyktningeruta starter ved Skullerudstua og ble fra juni 1943 til krigens slutt brukt som kurèr-rute. Denne #LateSunday går vi en del av ruta mot Rundvann, opp til Østmarkkappelet og til Smalvannet hvor vi tar en avstikker opp mot Milorghula som ble brukt som våpenlager og skjulested. 

Etter å ha utforsket hulen forlater vi Flyktningeruta og fortsetter på blåsti mot Skullerudåsen før vi avslutter turen på Rustadsaga. Er vi heldige rekker vi en kaffe og vaffel før de stenger :) 

Dette er en middels krevende tur på ca 8 km som passer til de som er vant med å gå i ulendt terreng med noe oppturer. Beregnet tidsbruk på turen er ca 4 timer. Vi anbefaler å bruke gode sko da det tidvis er steinete, glatt og vått. Kle deg etter vær og vind, og pakk gjerne med varme/tørre klær i sekken

Vi møtes på Skullerud T-Banestasjon klokken 11.30 ( se etter turledere i røde jakker) Du kan ta buss nr 70 og T-bane nr 3 Mortensrud fra Jernbanetorget.  Kommer du med bil er det gode parkeringsmuligheter ved skullerudstua. Gi beskjed, så plukker vi deg opp på veien. 

Ta med / utstyr

  • Matpakke, vann og varm drikke 
  • Sitteunderlag
  • Varme/tørre klær
  • Kart og kompass  - Turkart Østmarka 1:25 000 ( valgfritt)

 

 

Påmelding: Klikk på den røde firkanten til høyre Meld deg på. Ved eventuell avmelding setter vi stor pris på at det sendes e-post eller sms til turleder. 

 

Gleder oss til å se dere :) 

Mette & ida 

 

 

 

 

 

#LateSunday langs Flyktningeruta ( DNT 26 - 45 år )

Flyktningeruta starter ved Skullerudstua og ble fra juni 1943 til krigens slutt brukt som kurèr-rute. Denne #LateSunday går vi en del av ruta mot Rundvann, opp til Østmarkkappelet og til Smalvannet hvor vi tar en avstikker opp ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Mette Nikolaisen
  • Ida Sandvik