Grunnleggende Turlederkurs

4. september kl. 17:00
DNT Oslo og Omegn
Oslofjorden, Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)

Er du klar for å ta spranget? Liker du å være på tur og ta ansvar? Dette er et kurs for deg som vil ta med andre på tur med eller uten overnatting i Marka, bli trygg på orientering og lære mer om friluftsliv. Bli kjent med turlederrollen, deg selv og DNTs tilbud.

Hvis du synes at dette er for ambisiøst og heller ønsker å lede dagsturer i nærområder, vil vi foreslå et nærturlederkurs: link kommer

Program

DNTs grunnleggende turlederkurs gir deg kompetanse til å lede fellesturer i lavlandet/marka/nærmiljøet hele året. Kurset er første trinn i DNTs turlederutdanning og er også et kurs som ligger til grunn for de som vil gå videre på DNT sommerturlederkurs for å kunne lede turer i fjellet.

Deltakerne bytter på rollen som turleder. Hver enkelt deltaker skal få god nok tid til å prøve seg som turleder og lære underveis. Kurset er veldig praktisk rettet, men med noen teoriøkter. Opplegget er ikke eksamens-/testpreget, men er mer et kurs hvor man lærer underveis, hvor det er lov å gjøre feil og hvor vi lærer av hverandre.

Deltakerne blir vurdert til bestått eller ikke bestått.

Har du lyst til å være DNT-turleder? Bli med på våre kurs!

Opptakskrav:

• For opptak til grunnleggende turlederkurs, kreves det gjennomført ambassadørkurs
  • Du bør ha vært en del på tur tidligere og ha grunnleggende kunnskap om kart- og kompass
  • God generell turkunnskap
  • Aldersgrense er 16 år
  • Vi anbefaler alle deltakere å melde seg på kart- og kompasskurs.

Tema:

• Turlederrolle
  • Sekk og klær
  • Gruppedynamikk
  • Turplanlegging og risikovurdering
  • Førstehjelp
  • Turlederressurser og - goder
  • Mat på bål
  • Kart og kompass, UTM-koordinater, SARTTO
  • Innsjekk på hytta
  • Praktisk turledelse

Mål: Etter endt kurs skal deltagerne ha:

• God praktisk og teoretisk kunnskap om turledelse
  • God generell turkunnskap
  • God kunnskap om turutstyr, turbekledning og mat/drikke på tur
  • Grunnleggende kart- og kompassferdigheter (kartmarsj, veivalg, beregning av distanse og tid, oppfang og ledelinjer, merking av stier, målestokk, høydekurver, ekvidistanse, karttegn og himmelretninger, osv.)

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 2466,- for DNT Oslo og Omegn medlemmer,
Kr. 450,- i tillegg for medlemmer av andre medlemsforeninger
Prisen inkluderer: Overnatting, instruktør og måltider (frokost, niste/termos og middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.
Kursavgiften refunderes etter 3 tur/aktivitetslederoppdrag for DNT Oslo og Omegn.

Hvor:
Nydalshytta, Lillomarka

Kursslutt:
Vi avslutter søndag kl. 18.00 på søndag.

Hvem passer kurset for?
Alle som ønsker å lede turer i marka eller nærområde, med eller uten overnatting, lokalt for DNT Oslo og Omegn. Du trenger ingen forkunnskaper, men må være turvant, beherske kart og kompass og like å ta med andre på tur. Hyggelig og ansvarsbesvisst. Ellers lærer du det meste på kurset.

Kart:
Mer informasjon kommer. Orienteringskart har kursledere med seg.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Påmelding:
Søknad sendes til cvg@dntoslo.no
Søknadfristen: for mai kurs 13. april, for juni kurs 3. mai, for september kurs 2. august

Søknad kan lastes ned her: Søknad

Annet:
Alle deltakere tilskrives ca 1 uke før kursstart, her følger mer informasjon. Dere mottar også Turlederhåndboka og informasjon som bør leses i forkant av kurset.

Vilkår for deltakelse på kurs:
Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Du kan lese mer om den komplette turlederutdanningen til DNT Oslo og Omegn her.

Grunnleggende Turlederkurs