Mini-ekspedisjon i Lillomarka (fra 7 år)

22. februar 2020 kl. 13:15
23. februar 2020 kl. 16:00
Fellestur, Skitur, Barn, Ski, Overnatting, Nydalshytta, Fjellvang, Sinober
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn
Oslomarka (se kart)

Klar for en skitur med overnatting? Ta med familien på en liten ekspedisjon gjennom vintervakre Lillomarka. Vi starter fra Snippen stasjon med Fjellvang og Nydalshytta som mål og ender opp på Romsås dagen etter. En familievennlig tur med fokus på samhold, snølek og skiglede. En super avslutning på vinterferieuka!

Passer for barn fra 7-12 år i følge med voksne.

Dag 1 Snippen - Nydalshytta/Fjellvang ved Sinober (ca. 2,5 km)

• Oppmøte på Oslo S kl. 13.15. Turleder står i rød vest ved Møteplassen/den store tavla i avgangshallen. Toget til Snippen går kl. 13.42. Alle må selv sørge for å ha gyldig billett før vi går ombord (1 sone med Ruter). Framme på Snippen blir det pratisk info og fordeling av fellesmat. Husk å holde av plass i sekken til dette (gjelder de voksne). Vi tar også en liten "bli kjent-lek".
  • Vi sjekker at alle har smurt skiene og er klare for avmarsj litt før kl. 14.30.
  • Turen inn til Sinober er ca. 2,5 km i lett kupert terreng. Vi tar en mat- og drikkepause underveis.
  • Vel framme på Sinober i fordeler vi sengeplasser og varmer opp hyttene vi skal bo i; Fjellvang og Nydalshytta.
  • Det blir god tid til aktiviteter og snølek mens middagsgruppa forbereder kveldens måltid.
  • Middag kl. 19.00.
  • Vi forteller historier og spiller spill før vi går til ro.

Dag 2 : Sinober - Sørskogen - Lilloseter - Romsås (ca. 8 km)

• Frokost kl. 08.00-09.30. Frokostgruppa forbereder. Alle smører matpakke og fyller termosene med varm drikke.
  • Vi pakker og vasker oss ut av hyttene.
  • Vi er klare for avgang kl. 11.00 og legger i vei til Sørskogen, hvor vi arrangerer hopprenn med stilkarakterer. Vi spiser matpakka i hytteveggen.
  • Så suser vi videre forbi idylliske Kjulstjern og tar en kort drikkepause på Lilloseter.
  • Siste etappe gir fine utforkjøringer og deretter lange, gode stavtak langs Breidsjøen og Steinbruvannet før vi ender opp på Romsås.
  • Vi takker for turen på Romsås, hvor det er det gode buss- og T-baneforbindelser.

Pris:

Voksne: Kr 450

Barn: Kr 225

Ikke-medlemstillegg: Kr 300 for voksne og kr 150 for barn. Bli medlem
Inkludert i prisen: Turledelse, aktivitetsutstyr, en overnatting på DNT-hytte, middag lørdag samt frokost og niste søndag.

Passer turen for vår familie?
Turen krever skierfaring. Både barn og voksne må kunne gå ca. 8 km på ski med sekk. Ta gjerne med barna i planleggingen av turen. Forklar hva man må ha med i sekken, vis på kartet hvor turen går og fortell om programmet.

Alder er satt til 7-12 år og skal overholdes.

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Spesielle matbehov: Husk å opplyse om eventuelle matallergier ved bestilling. Vi vil formidle informasjonen til turlederne, men vi kan ikke garantere jevngode alternativer.

Turkart Lillomarka sommer/vinter 1:25 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller i Nettbutikken. Sjekk også føremelding fra Skiforeningen rett før turen.

Pakkeliste

Klær

• Skijakke og -bukse
  • Ullundertøy + ekstra skift
  • Stillongs og langermet ulltrøye
  • 2 par tynne ullsokker
  • Fleecejakke/ullgenser
  • Lue + buff/skjerf
  • Skihansker + varme votter
  • Lette innesko og inneklær
  • Skistøvler og evt. gamasjer
  • Varm jakke, gjerne dun, for å holde varmen i pausene
  • Ekstra vind-/regnbukse til skilek

• Ski og staver
  • Skismøring. Vi anbefaler både klister og tørrvoks
  • Vanntett pakkepose eller plastpose slik at ekstra tøy holder seg tørt
  • Sovepose eller lakenpose til bruk på hytta
  • Førstehjelpsutstyr med gnagsårplaster/sportstape
  • Toalettsaker og håndkle
  • Litt toalettpapir i pose
  • Solbriller og solkrem
  • Hodelykt
  • Kart
  • Termos
  • Drikkeflaske
  • Niste og drikke til turen på lørdag
  • Litt snacks til lørdag kveld
  • God ryggsekk som har plass til dette. Husk litt ekstra plass til felles mat.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Turen arrangeres av DNT Oslo og Omegn som er en medlemsorganisasjon. Hvis du ikke er medlem i DNT, kan du lese mer om medlemsskap og melde deg inn her

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene for turer med Barnas Turlag i nærmiljøet.

Velkomstbrev blir sendt på e-post til bestiller av turen i god tid før avreise. Har du ikke mottatt noe fra oss, sjekk søppelposten eller ta kontakt med: barnasturlag@dntoslo.no

Følg oss på Facebook

Kategori: Nærmiljø

Mini-ekspedisjon i Lillomarka (fra 7 år)