Høstferiedag med Kerrs Pink og Pimpernell

Dette arrangementet er over!

Før i tida kalte man høstferien for potetferie. Hesten gjorde jobben når potetene skulle hyppes, og små og store var med på å plukke årets avling. Bli med på "Besteforeldretur" til Søndre Aas Gård på Holmlia hvor vi sammen skal gjenskape en god, gammeldags potetferiedag. 

For barn fra 2-8 år i følge med besteforeldre.

Vi møtes på gårdsplassen på Søndre Aas Gård. Her står turledere i røde vester og tar imot dere. Gruppa blir delt i tre, og alle får delta på hver av disse aktivitetene:

  • Vi tar med oss spann og plukker poteter på åkeren
  • Vi koker potetsuppe og steker pinnebrød på bål
  • Vi lager potettrykk på små duker/brikker

Om vær og føre tillater det, kjøres potetene opp med hest og kastehjulsopptaker.

Det blir serverert saft og kaffe, for man blir tørst av hardt gårdsarbeid. 

På gården det mange forskjellige dyr som dere kan hilse på. Her er det både hester, sauer, griser, høner, haner, katter og kaniner og en flott, fargerik påfugl! 

Vi avslutter turen med noen sangleker fra da bestemor og bestefar var barn. 

Pris 

Turen er gratis.

Dette er en enkel tur. Vi går bare rundt mellom de forskjellige aktivitetene på gården. De som benytter kollektivtransport, kan ta tog/buss til Holmlia stasjon og buss derfra til Åsbråten (se under). Aktivitetene er tilpasset barn i alderen 2-8 år både med tanke på innhold og sikkerhet.

Oppmøte og avslutning

Vi møtes på Søndre Aas Gård kl. 11.00. Her vil det stå turledere med røde DNT-vester. Avslutning kl. 14.00.  

Adkomst

Med kollektivtransport: Tog/buss til Holmlia stasjon og buss 79 herfra til Åsbråten. Det tar ca. 7 minutter å gå fra Åsbråten til Søndre Aas Gård.  

Med bil: Kjør E18 (Mosseveien) forbi Fiskvollbukta. Ta rv. 155 opp til Holmlia. Fortsett Holmliaveien sørover og så inn på Rosenholmveien. Ta av fra Rosenholmveien og kjør det siste stykket på privatvei inn til gården. Adressen er Rosenholmveien 11. Her er det parkeringsplass uten p-avgift.  

Mat/utstyr

  • klær og sko tilpasset været, vi satser på å være ute det meste av tida
  • drikkeflaske med vann
  • litt niste i tilfelle potetsuppa får "bein å gå på"
  • sitteplate  

Kart

Turkart Oslofjorden 1:25 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken

Turen arrangeres av DNT Oslo og Omegn som er en medlemsorganisasjon. Hvis du ikke er medlem i DNT, kan du lese mer om medlemsskap og melde deg inn her

Mer informasjon

Kontakt vår Turinfo dersom du har spørsmål angående turen. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

Følg oss på Facebook

Kategori: Nærmiljø

Høstferiedag med Kerrs Pink og Pimpernell

Før i tida kalte man høstferien for potetferie. Hesten gjorde jobben når potetene skulle hyppes, og små og store var med på å plukke årets avling. Bli med på "Besteforeldretur" til Søndre ...

Kontaktinformasjon:

  • Infosenter DNT Oslo og Omegn
  • Tlf. +47 22 82 28 00
  • E-post: info@dntoslo.no