Hengekøyetur på Grefsenkollen (6-12 år)

6. juni 2020 kl. 16:00
7. juni 2020 kl. 12:00
Alternative datoer

23. til 24. mai 2020
6. til 7. juni 2020
Fellestur, Fottur, Barn, Familie, Hengekøye, Lillomarka, Grefsenkollen
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn
Oslomarka (se kart)

Bli med Barnas Turlag "Over Oslo" og nyt den lyse forsommernatta fra hengekøya. En kortreist og superkoselig tur for familier som vil prøve en natt i naturen. Utsikten fra Grefsenkollen er fantastisk, og er vi heldige, får vi med oss både solnedgang og soloppgang.

For barn fra 6-12 år i følge med voksne.

Dag 1

• Oppmøte på den store P-plassen rett nedenfor (før) Grefsenkollen restaurant kl. 16.00. Se etter turledere i røde vester.
  • Vi rusler sammen nedover i skogen og finner et egnet leirsted.
  • Bli kjent-aktiviteter.
  • Vi spenner opp hengekøyene og sjekker utsikten.
  • Middagsgruppa fyrer opp primusene og forbereder kveldens fellesmåltid.
  • Stjerneorientering og insektsjakt.
  • Vi spiser sammen ca. kl. 19.00.
  • Fotokonkurranse. Hvem tar det beste bildet "Over Oslo"?
  • Vi forteller historier før vi kryper opp i hengekøyene og går til ro.

Dag 2

• Vi vekkes av fuglesang.
  • Felles frokost kl. 09.00.
  • Vi har mange forskjellige leker og aktiviteter knyttet til naturen.
  • Vi pakker sammen og sørger for at vi ikke etterlater oss noen spor i naturen.
  • Turen avsluttes ved Grefsenkollen restaurant kl. 12.00.

Pris: Kr 350

Ikke-medlemstillegg: Kr 300 for voksne og 150 for barn. Bli medlem
Inkludert i prisen: Turledelse, aktivitetsutstyr og enkel middag lørdag. Alle har med litt snacks til lørdag kveld og egen mat til frokost søndag.

Passer turen for vår familie?

Dette er en enkel tur. Vi går bare noen hundre meter før vi slår leir. Ta gjerne med barna når dere pakker sekken. Vis på kartet hvor turen går, og fortell om programmet.

Alder er satt til 6-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Hvordan komme til Grefsenkollen?

Med kollektivtransport: Sjekk på Ruter.no hva som passer best for dere. Buss 56B går fra Storo til Grefsenkollen og fra Grefsenkollen til Storo hver halvtime på de aktuelle tidspunktene.

Med bil: Grefsenkollen restaurant ligger i Grefsenkollveien 100. Følg denne veien fra Storo og helt fram.

Turkart Lillomarka sommer/vinter 1:25 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i Nettbutikken.

Pakkeliste

Klær (tilpasset været):

• Behagelige turklær
  • Fleecejakke/ullgenser
  • Ullstillong, langermet ulltrøye, ullstrømper, lue og vanter (det kan bli kaldt om natta)
  • Vind- og vanntett yttertøy og godt med skifttøy dersom det er meldt dårlig vær

Utstyr:

• Hengekøye
  • Tau og tarp eller presenning
  • Ullteppe, (reinsdyr)skinn eller mykt liggeunderlag
  • Varm sovepose
  • Evt. pute
  • Toalettsaker og toalettpapir
  • Kart
  • Termos med varm drikke
  • Drikkeflaske med vann
  • Litt snacks til lørdag kveld
  • Mat til frokost på søndag
  • Insektsbok og forstørrelsesglass dersom du har det
  • Mobil/kamera
  • Førstehjelpsutstyr
  • Vanntett pakkepose eller plastpose så ekstra tøy holder seg tørt
  • God ryggsekk som har plass til dette. Husk litt ekstra plass til felles mat som turleder kjøper inn.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre. Vi har noen hengekøyer til utlån. Ta kontakt med oss dersom du ønsker å låne.

Du kan få noen gode tips til hengetøyeturer fra friluftsentusiastene Hege og Stine Heireng i Tursøstre her.

Turen arrangeres av DNT Oslo og Omegn som er en medlemsorganisasjon. Hvis du ikke er medlem i DNT, kan du lese mer om medlemsskap og melde deg inn her

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene for turer med Barnas Turlag i nærmiljøet.

Velkomstbrev blir sendt på e-post til bestiller av turen i god tid før avreise. Har du ikke mottatt noe fra oss, sjekk søppelposten eller ta kontakt med oss her

Kontakt vår Turinfo dersom du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

Følg oss på Facebook

Kategori: Nærmiljø