Avlyst Kanotur på Fjorda i pinsen (5-12 år)

Fellestur

Fra dato
30. mai kl. 12:00
Til dato
1. juni kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Padletur, Kanotur, Fjorda
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hadeland, Gjøvik og Land (se kart)
Turkode
12639
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga korona

Fjorda og Velmunden ligger på åsen mellom Randsfjorden og Sperillen. Dette er ett av de fineste områdene for kanopadling på hele Østlandet, med lange "fjorder" og trange sund. I pinsen kan du bli med på en tredagers padletur hit med fisking, bading og andre fine aktiviteter. 

For barn fra 5-12 år i følge med voksne.

Tradisjonen tro arrangerer Barnas Turlag Oslo kanotur på Fjorda i pinsen. Turen går fra lørdag til mandag med overnatting i telt. I tillegg til padling blir det aktiviteter som fisking, bading, lek i naturen, matlaging på bål m.m. Dette er en fin anledning til å bli kjent med andre turglade familier.  

Fjorda på Hadeland består av mange små og store vann som henger sammen med sund og naturlige kanaler. Det er et idyllisk og naturskjønt område som innbyr til vannaktiviteter. Fjorda er også kjent under navnet Velmunden. Velmunden er det største vannet på Fjorda. 

PROGRAM

Lørdag 30. mai

Kl. 12.00: Oppmøte ved Vestland kanoutleie. Velkommen, presentasjon og informasjon. Alle får en kort innføring i padleteknikk og sikkerhet før vi pakker utstyr, fordeler oss i kanoer og padler utover. Vi går etterhvert i land på en egnet plass hvor vi slår leir. Her blir det noen bli kjent-leker og så spiser vi lunsj. Resten av dagen blir det mer padling, fisking, bading og frilek. Når kvelden kommer, koser vi oss med felles middag rundt bålet.  

Søndag 31. mai

Dette blir den store padledagen. Vi fyller sekken med rikelig med mat og drikke og legger ut på langtur. Vi utforsker øyer, nes og strender og tar pauser underveis. Tilbake ved leirstedet kan vi slappe av og hvile padlearmene. Ved middagstid fyrer vi opp grillen igjen og koser oss med mat og gode historier.  

Mandag 1. juni

Etter frokost blir det tid til padling og ulike aktiviteter. Etter lunsj pakker vi ned leiren og padler samlet tilbake til startsstedet. Vi takker for en fin tur før vi vender nesa hjemover. Avreise fra Vestland ca. kl. 16.00.

Pris:

Kr 980

Ikke-medlemstillegg: Kr 300 for voksne og 150 for barn. Bli medlem 

Inkludert i prisen: Turledelse, kano, redningsvester for voksne, ved og diverse aktivitetsutstyr.

Passer turen for vår familie?

Dette er en enkel tur. Vi går ikke langt, og barna padler så mye de ønsker. Vi har fokus på lek og opplevelse i et vakkert landskap. Ta gjerne med barna når dere pakker til turen. Vis på kartet hvor turen går, og fortell om programmet. 

Alder er satt til 5-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Hvordan komme til Vestland kanoutleie?

Med bil: Fra Jevnaker kjører dere nordover riksvei 245 til Bjorneroa. Ta av til venstre her – skilt mot Ådal. Etter ca. 2 km deler veien seg. Følg skilting mot Fjorda/Velmunden. Etter ca. 5 km deler veien seg igjen. Følg nå skilting mot Vestland kanoutleie, og etter ca. 2 km er dere framme.

Det tar ca. 2 timer å kjøre fra Oslo, men beregn noe mer tid. P-avgift på Vestland kanoutleie: Kr 100 for to døgn.   

Kart

Turkartet Vikerfjell i 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes vårt Tursenter eller på Nettbutikken

Pakkeliste

Alle må ha på seg turklær tilpasset været når de møter opp lørdag. I tillegg bør følgende pakkes med: 

Klær:

 • ett-to sett skiftetøy (ullundertøy er lurt også i mai/juni)
 • varme klær
 • lue/votter/buff
 • regntøy
 • badetøy, shorts o.l.

Utstyr:

 • telt
 • sovepose
 • liggeunderlag
 • toalettsaker
 • termos/drikkeflaske
 • turkopp
 • bestikk + tallerken
 • lommelykt
 • kosedyr
 • solbriller
 • toalettpapir
 • joggesko og gummistøvler
 • redningsvester til barna (de voksne får låne på stedet)
 • ca. 2 liter vann per person i plastflasker
 • drikke og brød/pålegg til lunsj lørdag, frokost og lunsj søndag og mandag + middag lørdag og søndag. Det må være mat som ikke trenger å oppbevares kjølig.

Alt utstyret bør pakkes i plast, da det lett blir vått i kanoene. Det er lurt å ha to store plastsekker utenpå hverandre inni ryggsekken. Redningsvester: Både barn og voksne må bruke redningsvest i kanoen. Alle voksne (over 50 kg) får låne redningsvest ved Vestland kanoutleie. Barna må ha med egen redningsvest i riktig størrelse.

Mat:

Alle tar med brød, pålegg og drikke til lunsj lørdag samt frokost og lunsj søndag og mandag, altså fem måltider. Til middag tenner vi opp bål og griller. Ta med egen grillmat til både lørdag og søndag. Hvis dere ønsker å tilberede mat på primus, kan dere gjerne det. Det er mulig å låne primus av DNT. Gi i såfall beskjed i god tid. Turleder ordner med noe godt til felles kveldskos. 

Overnatting

Vi overnatter telt. Familiene må selv ha med telt, soveposer og liggeunderlag. Har dere ikke alt utstyret dere trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre. Redningsvester kan også lånes på brannstasjoner.

Fiske

Er dere glade i å fiske, anbefaler vi at dere tar med fiskeutstyr. Fiskekort kan kjøpes når dere kommer opp. 3-dagers fiskekort koster ca. kr 50, og barn under 16 år fisker gratis. Forslag til fiskeutstyr: Fiskestang, snelle, spinner (2 - 5 gr), dupp, markkrok (størrelse 8 - 12) og mark. Ønsker dere å ta med mer assortert utstyr, er det helt greit.

Før påmelding

Turen arrangeres av DNT Oslo og Omegn som er en medlemsorganisasjon. Det lønner seg å være medlem. Hvis du ikke er medlem i DNT, kan du lese mer om medlemsskap og melde deg inn her

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene for turer med Barnas Turlag i nærmiljøet.

Mer informasjon

Kontakt vår Turinformasjon dersom du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. E-post: info@dntoslo.no 

Velkomstbrev blir sendt på e-post til bestiller av turen i god tid før avreise. Har du ikke mottatt noe fra oss, sjekk søppelposten eller ta kontakt med oss her.

Følg oss på Facebook

Kategori: Nærmiljø

Kanotur på Fjorda i pinsen (5-12 år)

Fjorda og Velmunden ligger på åsen mellom Randsfjorden og Sperillen. Dette er ett av de fineste områdene for kanopadling på hele Østlandet, med lange "fjorder" og trange sund. I pinsen kan du bli med ...

Kontaktinformasjon: