Avlyst #Natt-i-naturen - Det er Høneuka: Opplev orrfuglens flamenco! 🦃⚡️🦃 (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Fra dato
2. mai kl. 12:00
Til dato
3. mai kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Mikroeventyr, Dnt2645, Orrfuglleik, Høneuka, Spillplassen, Naturenslyder, Flamenco, #Mat-I-Marka, #Natt-I-Naturen
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turkode
DNT Oslo 26-45
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Paring, sex og vold er tema til denne uvanlige turen! Det er nemlig høneuka, vårens sterkeste visuelle opplevelse! Vi snakker om en intens konkurranse som vi kommer til å vitne på selveste spillplassen. Opplev altså årets vakkre orrfuglleik! 🦃⚡️🦃  

Turen passer både nybegynnere og erfarne friluftslivsmennesker i alderen 26 – 45 år som ønsker å treffe likesinnet folk som er glad i å oppleve naturen i nærområdet utenfor det vanlige turopplegget. 

Aktivitetsbeskrivelse

Vi møtes på et avtalt sted i marka nær Oslo fra hvor vi går en kort tur inni eventyrskogen til en "hemmelig plass". Der slår vi leir og forberede oss til slåsskamp mellom hanene som foregår i morgengry dagen etter. Vi rigger opp et improvisert men "usynlig" gapahuk foran spillplassen, forberedder oss til overnatting, og storkoser oss rundt kveldsbålet. Mens vi forsyner oss med nok energi og varme for natten i form av f. eks. pinnebrød, marshmallows, grillbanana og appelsinbrownie, gis det et faglig innlegg om hva fuglene egentlig holder på med. Når morgenen kommer og sola er på vei opp er vi allerede på plass for å vitne den spennende kampen. Etter en liten dupp lagrer vi en ordentlig god frokost mens vi prater om opplevelsene våre rund bålet. Med gode minner i bagasjen tusler vi tilbake til turens utgangspunkt. Husk å ta med kameraet/ kikkert!

Vi overnatter ute i telt. Alternativt ta med hengekøye eller tretelt for de som ønsker det. Vi skal lage bål om kvelden, men husk å klær deg godt etter værforholdene. 

Oppmøtested og turslutt

Informajon om det sendes til deltakere per epost i god tid før turstart. Oppmøtestedet er i marka nær Oslo by.

Ankomst

Oppmøtested er lett tilgjengelig via offentlig transport (anbefales!) og med egen bil. Opplysninger i deltakerbrevet.

Turlengden og -varighet

Noen få km å gå fra møtepunktet til leirplassen. Varighet 2 x 0.5 dager inkl. overnatting i telt. 

Vansklighetsgrad

Turen er enkelt. Det kan være kald om natten, så klær deg godt.

Ta med

  • Telt/ lavvo; varm(!) sovepose; en tynn og en oppblasbar liggeunderlag, bivak/fjellduken om du har. Alternativt hengekøye med liggerunderlag/isolasjon og tarp om du ønsker.
  • Solid fottøy. Tykke ullsokker for både gåing og overnatting.
  • Kle deg tilstrekkelig varmt for overnatting i telt samt når vi sitter i gapahuk om morgen. Sjekk gjerne pakkelister (https://www.dnt.no/pakkeliste/) og værmelding før turen. 
  • Mat for kvelden og varm drikke i termos. Vi lager kveldsbål (men ikke når vi titter på fuglene). Frokost tas også med selv. 
  • Hodelykt 
  • Kamera/kikkert om du har!
  • Toalettsaker og andre personlige gjenstander etter behov. Ta med dopapir.
  • Husk å ha noe plass i ryggsekken slik at du kan ta med deg en del av fellesmat og -utstyr. Flott om du sparer også litt plass for en eller to vedkubber som vi fordeler blant alle deltakerne på oppmøtestedet. Bare ta med en extra pose/sekk som kan festes på sekken.

Forpleining

Hver enkelt deltaker tar mat (middag, frokost, og snaks) med seg selv. Turlederene handler inn litt godteri for bålet, som pinnebrød, marshmallows, grillbanana og appelsinbrownie. Deltakerne ordner selv drikke det en ønsker. 

Betaling 

Vipps 50 NOK til turlederen Carsten før påmeldingsfristens. Betalt beløpet refunderes ikke etter en uke før turen. 

Viktig

Mer info sendes ut når det nærmer seg turdato (sjekk eposten din; kan havne i spamboksen). Dessverre kan vi ikke garantere at vi se fugler, slik er det i naturen. Hvis vi ikke får oppleve leiken, vil vi uansett få en fin start på vårsesongens teltturer og en flott opplevelse i naturen. I 2019 var fuglene på plass :-)

Husk at planen kan endres basert på føreforhold og avhengig av fuglenes nær- eller fravær.

Turkart

Turlederne har kart med seg. Kart referanser angis i deltakerbrevet.

Påmelding

Trykk på den røde "Meld deg på!" knappen i høyremargen på denne DNT nettsiden. Påmelding via Facebook gjelder imidlertid ikke. Turen er begrenset til 6 deltakere mht. fuglene. 

Spørsmål om turen

Til epost-adresse carsten-schwermer@gmx.de

NB! Turen arrangeres av DNT Oslo Vandregruppa  på dugnadsbasis. Les mer om våre turer og opplegg.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Carsten Ulrich Schwermer
  • Ida Sandvik