Veobrean rundt - 2000 meter topper i Memurutindmassivet

Fellestur

Fra dato
13. august kl. 15:00
Til dato
16. august kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Bretur, Topptur, Telttur, Dntfjellsport
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12662

I Memurutindmassivet finnes noen av Jotunheimens største breer. Her er også mange luftige topper og dermed muligheter for en rekke bratte fjellsportturer. Fjelltoppene vi skal bestige rundt Veobrean, stiller krav til både fysisk form, klatre- og breerfaring.

 

PROGRAM

Dag 1: Ankomst camp ved Skautetjønne (1612 moh)
Oppmøte på parkeringen på Spiterstulen kl. 15.00. Turleder vil koordinere felles transport eller samkjøring.

Vi følger T-merket sti mot Glitterheim, i omtrent tre timer innen vi tar av stien og dreier mot Skautetjønne (1612). Ved Skautetjønne etablerer vi teltleir, lager mat, blir bedre kjent og planlegger turdagene videre.

Dag 2:  Toppturdag
Vi går et lite stykke øst før vi går inn på Veobrean rett sør for Veopallan. Her er det på med stegjern og tau. Vi følger breen oppover før Veobretinden (2183 moh) til slutt bestiges fra sørvest. Etter dette går vi rett på 2264 moh og kommer oss opp på ryggen som tar oss mot Store Memurutind (2364 moh). Ryggen videre mot Memuruskaret er bratt og eksponert, noe som krever gode forhold for å fortsette. Her er det noen klatrepassasjer, særlig utfordrende er en hammer mellom Store Memurutind Midttoppen (2364 moh) og Store Memurutind Østtoppen (2367 moh). Klarer vi dette kommer vi oss til Memuruskardet hvor det er på med stegjern og tau igjen for å følge Veobrean ned og videre ned til camp. 

Dag 3: Toppturdag
Denne dagen starter med at vi krysser Veo omtrent én km øst for Veopallan før vi tar fatt på ryggen opp mot Nørdre Veotinden (2120 moh). Turen går videre mot Store Veotinden (2240 moh) og Søre Veotinden (2267 moh). Kjenner vi oss gode og friske i beina tar vi en avstikker innom Nørdre Stygghøbreatinden (2168 moh). Deretter går vi vestover mot Austre Memurutind (2301 moh). Mellom Austre Memurutind og Memuruskradet byr en liten hammer på utfordringer. Denne må klatres og krever gode forhold. I Memuruskardet tar vi på oss tau og stegjern og går ut Veobrean og deretter ned til campen.

Dag 4: Toppturdag
For at ingen topp ved Veobrean skal få stå ubesteget vil vi på turen tilbake til Spiterstulen forsøke å bestige noen flere topper. Med tunge sekker går vi inn på breen rett bak Skautetjønne for å så gå sørover mot moreneryggen som deler Veobrean i to. Vi følger moreneryggen til vi er av breen på vestre side og kan bestige Leirhøe (2330 moh). Deretter følger vi ryggen ned mot vest til vi er på omtrent 1800 moh. Her legger vi fra oss sekkene før vi tar turen oppom Spiterhøe (2033 moh). Vi returnerer til sekkene og følger Leirgrove ned i Visdalen og deretter ut mot Spiterstulen. 

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon

Pris:
Kr. 1290,-
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.
Turen er støttet av Bjørstads Stiftelse med kr 500,-.

Turpakken inkluderer: turleder og middag torsdag, fredag og lørdag.
Transport og måltider, med unntak av middag, er ikke inkludert i prisen. Deltakerne må selv ordne frokost, lunsj og snacks.
Turleder vil koordinere felles transport eller samkjøring.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere på denne turen: 8 (pluss 2 turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne

Gradering av turen: svart
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. 

Forkunnskaper:
Denne turen foregår i alpint terreng utenfor merket sti. Vi bor på 1600 moh og det kan bli kaldt og kjølig på kvelden. Turene foregår enda høyere, over 2000 moh, og ved dårlige vær kan det bli sludd, snø og minusgrader.

Dagsturene er lange og krevende og vil gå i alpint terreng utenfor merket sti. Deltakerne må ha erfaring fra slike turer og i tillegg har erfaring tilsvarende klatrekurs i naturlige sikringer og brekurs.

Sammen med turledere og instruktører går man i et risikofellesskap hvor det forventes at deltakerne skal ha mye erfaring fra tilsvarende turer i sommerfjellet.

Utstyr
Personlig utstyr:
Sele, hjelm, stegjern, isøks, 2x120 slynger, 2x vanlige binere, 3x skrukarabinere, 2x klemknuter.

Foruten klatre- og breutstyr må deltakerne ha med sovepose, telt og kokeutstyr. 
Det kan være praktisk med to sekker, en stor (ca 65-100 liter) til bæring av alt utstyr opp til camp og en mindre dagstursekk (minst 40 liter).
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Leie av utstyr:
Alt breutstyr, unntatt sko, kan leies. Pris for komplett pakke er kr 300,- for turen. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding, eller senest to uker før turstart.

Kart og ruteinformasjon:
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår. Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Instruktører og turledere:
Våre kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Veobrean rundt - 2000 meter topper i Memurutindmassivet

I Memurutindmassivet finnes noen av Jotunheimens største breer. Her er også mange luftige topper og dermed muligheter for en rekke bratte fjellsportturer. Fjelltoppene vi skal bestige rundt Veobrean, stiller krav ...

Kontaktinformasjon: