Surtningssue og andre 2000-meter topper i Memurutindmassivet

Fellestur

Fra dato
17. juni kl. 20:00
Til dato
21. juni
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Bretur, Topptur, Telttur, Dntfjellsport
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12659
Dette arrangementet er over!

Surtningssue regnes for å være en av Jotunheimens kremtopper og utsikten er storslagen. Med base under Surtningssue og Memurubrean er det klart for en rekke spektakulære toppturer. På denne turen kreves det at deltakerne har bre- og klatreerfaring.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Gjendesheim (994 moh)
Oppmøte ved Gjendesheim i løpet av kvelden, hvor vi sover i telt. Vi anbefaler buss (Valdresekpressen) fra Oslo Bussterminal til Gjendesheim.

Dag 2: Gjendesheim med Gjendebåten til Memurubu og videre til teltplass (ca. 1500 moh). Toppturer i området rundt Stygghøbreatinden (2232 moh)
Vi tar Gjendebåten kl. 07.45 og ankommer Memurubu kl. 08.05. Vi går innover Memurudalen til vi finner et egnet sted å sette opp teltleir, ved ca 1500 moh. Etter å ha pakket om til dagstursekk, er vi ved tolvtiden klare for topptur.

Turen følger stien opp mot Surtningssue før vi ved ca 2200 moh dreier nord mot Søre Blåbreahøe (2196 moh). Deretter fortsetter vi turen videre ut mot Styggehøbreskardet. Her er det på med stegjern og tau før vi følger breen videre mot punkt 2067 moh på ryggen opp mot Sørauste Stygghøbreatinden (2232 moh). Etter å ha besteget denne toppen følger vi samme rute tilbake til Styggehøbreskardet. Herfra følger vi slakeste vei ned mot campen for å slå opp telt.

Dag 3: Toppturdag i området rundt Memurutinden (2280 moh)
Denne dagen går vi mot Austre Memurubrean og går inn på breen litt nord for vannet som ligger på 1685 moh. Vi dreier rundt og tilbake før vi kommer inn på ryggen mot punkt 2140 moh. Fra Memurutiden V5 (2140 moh) går vi innom på en visitt til Memurutinden V6 (2049 moh), før vi vender tilbake til Memurutiden V5 (2140 moh) igjen. Her tar vi på oss breutstyret igjen for en kort passasje over breen i retning av punkt Memurutinden V4 (2230 moh) og videre mot punkt Memurutinden V3 (2234 moh). Herfra er det en rappell ned på omtrent 50 meter. Deretter går vi forbi Memurutinden V2 (2238 moh) i retning Memurutinden V1 (2280 moh), hvor vi tar på oss breutstyr igjen. På slutten av dagen går vi rett øst over Austre Memurubrean og videre hjem til camp.

Dag 4: Toppturdag med Sørtoppen (2302 moh), Surtningssue (2368 moh), Surtningssueoksle (2222 moh), Austre Surtningssue (2078 moh), Nestaustre Surtningssue (2033 moh) og Midtre Surtningssue (2251 moh).
Denne dagen starter vi med å ta fatt på stien opp mot Surtningssue. Vi går først på Sørtoppen (2302 moh) og så tilbake mot Surtningssue (2368). Etter dette tar vi på oss breutstyr og går inn på breen. Målet er, gjennom diverse krysninger av breen, å bestige Surtningssueoksle (2222 moh), Austre Surtningssue (2078 moh), Nestaustre Surtningssue (2033 moh) og Midtre Surtningssue (2251 moh). Etter dette følger vi stien ned fra Surtningssue til campen.

Dag 5: Teltplass (1500 moh) - Gjendesheim. Hjemreise
Søndagen brukes til å pakke sammen teltleiren og ta Gjendebåten som går kl.14.55 fra Memurubu til Gjendesheim.
Vi anbefaler buss (Valdresekspressen) fra Gjendesheim kl. 17.30. Ankomst Oslo Bussterminal kl. 22.07.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon

Pris:
Kr. 1490,-
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.
På denne turen får DNT medlemmer mellom 16 og 26 år en rabatt på kr 500,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond.
Turen er støttet av Bjørstads Stiftelse med kr 500,-.

Turpakken inkluderer: turledere, middag torsdag, fredag og lørdag.

Busstransport, Gjendebåten og måltider (utenom middag) er ikke inkludert i prisen, og må bestilles og dekkes av hvert enkelt deltaker på egenhånd. 
Se Valdesekspressen for priser og billetter.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 8 (pluss 2 turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: svart
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Forkunnskaper:
Denne turen foregår i alpint terreng utenfor merket sti. Vi bor på 1500 moh og det kan bli kaldt og kjølig på kvelden. Turene foregår enda høyere, over 2000 moh, og ved dårlig vær kan det bli sludd, snø og minusgrader.

Dagsturene er ekstra lange og krevende og vil gå i alpint terreng utenfor merket sti. Deltakerne må ha erfaring fra slike turer og i tillegg ha erfaring tilsvarende klatrekurs i naturlige sikringer og brekurs.

Sammen med turledere går man i et risikofellesskap, hvor det forventes at deltakerne skal ha mye erfaring fra tilsvarende turer i sommerfjellet.

Utstyr
Personlig utstyr:
Sele, hjelm, stegjern, isøks, 2x120 cm. slynger, 2x vanlige binere, 3x skrukarabinere, 2x klemknuter.
Foruten klatre- og breutstyr må deltakerne ha med sovepose, telt og kokeutstyr.
Det kan være praktisk med to sekker, en stor (ca 65-100 liter) til bæring av alt utstyr opp til camp og en mindre dagstursekk (minst 40 liter).
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Leie av utstyr:
Alt breutstyr, unntatt sko, kan leies. Pris for komplett pakke er kr 300,- for turen. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding, eller senest to uker før turstart.

Kart og ruteinformasjon:
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hyttene her:
Gjendesheim

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår. Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Instruktører og turledere:
Våre kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Surtningssue og andre 2000-meter topper i Memurutindmassivet

Surtningssue regnes for å være en av Jotunheimens kremtopper og utsikten er storslagen. Med base under Surtningssue og Memurubrean er det klart for en rekke spektakulære toppturer. På denne turen ...

Kontaktinformasjon: