Topper i hjertet av Jotunheimen

Dette arrangementet har allerede startet!

Dypt inne i hjertet av Jotunheimen, skjult bak høyere fjell i vest, nord og øst, ligger en rekke flotte fjellrygger og tinder som godt bevarte «hemmeligheter» og bare venter på fjellvandrere som tar turen lengst inn i Jotunheimens midtre. Vi går fra Leirvassbu til Fondsbu tvers gjennom Jotunheimens midtre med bestigninger av topper på veien.

Aktuelle topper er Høglvagltindene (2066 moh) og Mjølkedalstinden (2138 moh) eller Snøhølstinden (2141 moh). Høgvagltindene er et nokså isolert fjellmassiv med breer som strekker seg nesten helt til topps fra brevannet. Utsikten fra toppen mot Langvatnet og Gjendealpene samt Rauddalstindane like ved er upåklagelig. Snøhøltinden, også kalt Sjogholstinden, er et massivt og dominerende fjell med en skarp egg mot øst og nordvest. Mjølkedalstinden er spiss, dominerende og estetisk vakker, og er en av Norges mest grasiøse tinder ifølge førstebestigeren Slingsby.
 

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Leirvassbu (1400 moh)
Avreise fra Oslo Bussterminal kl. 13.05 med Valdresekspressen. Ankomst Leirvassbu kl. 20.20. På Leirvassbu spiser vi en bedre middag. Busstransport må bestilles og dekkes av hvert enkelt deltaker på egenhånd. 

Dag 2: Leirvassbu - Olavsbu (1440 moh)
Vi går fra Leirvassbu tidlig på morgenen på merket sti i retning Gjendebu. Hvis været er med oss, tar vi av mot Austre Høgvagltinden (1916 moh) mellom Øvre og Nedre Høgvagltjønne. Derfra fortsetter vi videre til Midtre Høgvagltinden (2066 moh). Mot toppen av Midtre Høgvagltinden er det lett klyving. Deretter nedstigning ned i Simledalen og fortsettelse til Olavsbu. Ved dårlig vær følger vi merket sti.

Dag 3: Olavsbu - Fondsbu (1061 moh)
Vi går fra Olavsbu til Fondsbu via enten Mjølkedalstinden (2138 moh) eller Snøhøltinden (2141 moh) dersom været er fint. Det er luftige klyvepassasjer på vei opp til toppen. Ved dårlig vær følger vi merket sti.

Dag 4: Dagstur fra Fondsbu. Hjemreise.
På søndag går vi en dagstur fra Fondsbu, for eksempel til Langeskavltinden (2014 moh). Vi tar felles taxi fra Fondsbu til Tyinkrysset på ettermiddagen og deretter Valdresekspressen fra Tyinkrysset med avreise kl. 17.38. Ankomst Oslo Bussterminal kl. 22.10.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon

Pris:
Kr. 2990,-
Ikke-medlemstillegg kr.800,-. Bli medlem i DNT her.
På denne turen får DNT medlemmer mellom 16 og 26 år en rabatt på kr 500,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond.
Turen er støttet av Bjørstads Stiftelse med kr 500,-.

Turpakken inkluderer: turledere, kost og losji på Leirvassbu, Olavsbu og Fondsbu, samt taxikostnader.
Busstransport er ikke inkludert i prisen, og må bestilles og dekkes av hvert enkelt deltaker på egenhånd. 
Se Valdesekspressen for priser og billetter.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 8 (pluss 2 turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: svart
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.

Forkunnskaper:
Turen krever god fysisk form da det er solide dagsetapper og mye høydemeter. Turen krever også at deltakerne er komfortabel med høyder da noen av toppene er både luftig og krever klyving. Det forventes at deltakerne har erfaring med å navigere i høyfjellet ved hjelp av kart og kompass. Klatreutstyr er ikke nødvendig, men erfaring med klatring er en fordel.

Utstyr:
Sommerfjellet er vakkert, men lunefullt. Pakk sekken riktig og smart.
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon:
Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk..

Les mer om hyttene her:
Leirvassbu
Olavsbu
Fondsbu

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår. Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Instruktører og turledere:
Våre kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Topper i hjertet av Jotunheimen

Dypt inne i hjertet av Jotunheimen, skjult bak høyere fjell i vest, nord og øst, ligger en rekke flotte fjellrygger og tinder som godt bevarte «hemmeligheter» og bare venter på ...

Kontaktinformasjon: