Hurumhalvøya på langs

Fellestur

Dato
24. mai kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til lang dagstur over Hurumskauen!

Turen legges om i forhold til opprinnelig plan, dette gjør vi for å unngå offentlig transport. Vi starter med omtrent halve distansen etter opprinnelig plan. Så dreier vi østover til Høymosedalen hvor vi oppsøker minnesmerket for en tragisk flyulykke senhøsten 1949. Vi går til dels uten sti, og turen er derfor litt tyngre enn den opprinnelig planlagte som er beskrvet nedenfor. Turen blir en runde med både start fra- og retur til Sætre skole. Ta kontakt med turleder dersom du har spørsmål.

Fra start ved Sætre skole kommer vi oss opp gjennom villastrøk og følger gode stier temmelig rett sørover. Den første delen har jevn stigning til Bjønnåsen (304 moh). Senere kommer vi til Stikkvannshytta hvor vi tar lunsj ved vannet. Så går turen over Aklangfoten (340 moh) med nedstigning til Langmyr og Nøklemyr. Vi kommer videre til Røskestadvannet og Toftemarka. Her tar vi orienteringskart i bruk for å finne den beste utsikten fra Toftefjell. Nå gjenstår få minutter av turen før vi er nede i Tofte sentrum og tar buss tilbake til Sætre.

Turen arrangeres i samarbeid med Seniorgruppa i DNT OO

Terreng og lengde: Turen er 20 km lang, Vi går på gode stier i forholdsvis raskt tempo. Turen krever fysisk form som til en dagsmarsj på fjelltur. Vi bruker 6-7 timer inkludert pauser

Ta med: Sitteunderlag, dobbel niste, minst 1,5 l vann, varm drikke. Se også Generell turinformasjon.

Start: Sætre skole ved RV 281, 600 m sør for Sætre bussterminal. Vi begynner å gå kl 11.00.

Samkjøring: Grunnet smitterisiko så koordinerer vi ikke samkjøring for denne turen, slik det opprinnelig var planlagt.

Bærum Turlags aktiviteter følger Korona-regler

Bærum Turlag følger smittevernplan for aktiviteter som DNT har utarbeidet i samråd med myndighetene. Målet er at alle turer og aktiviteter skal være trygge, og at deltakere og turledere skal få god informasjon i forkant. Sentrale deler av denne planen er:

Krav om påmelding: I vår og sommer er det viktig at vi har kontroll på hvor mange vi har med på turer og aktiviteter, derfor har vi innført krav om påmelding.

Maksimalt antall deltagere: Inntil videre er det maksimalt 5 personer pr gruppe, inkludert turleder. Bærum Turlag kan sette inn flere turledere og dele turen opp i flere grupper med tilstrekkelig avstand, men turledere holder likevel kontakt underveis.

Transport: I den grad det trengs biltransport skal hver enkelt person/husstand benytte egen bil og vi oppfordrer ikke til samkjøring. Deltakerne oppfordres til å benytte alternativer til kollektiv transport.

Dersom DNT og myndighetene endrer sine anbefalinger, kommer naturligvis Bærum Turlag til å følge etter.

Se forøvrig: DNTs regler mot Corona-smitte

Hurumhalvøya på langs

Velkommen til lang dagstur over Hurumskauen! Turen legges om i forhold til opprinnelig plan, dette gjør vi for å unngå offentlig transport. Vi starter med omtrent halve distansen etter opprinnelig ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sidsel Graff-Iversen