#Mat-i-Marka - Krepse- og fisketur i Nordmarka 🦂🎣🌲 (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Fra dato
29. august kl. 11:00
Til dato
30. august kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fisking, Nærtur, Nordmarka, Lavterskel, Hengekøye, Dnt2645, #Nattinaturen, Krepsing, #Mat-I-Marka
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26-45

Ønsker du å oppleve noe spesielt og med et snev av villmarksfølelse 🐾🌲🌞? Bli med på en fottur i Nordmarka med mulighet til krepsing 🦂 og fisking 🐟, samt en overnatting under åpen himmel i sommer-naturen og fri utsikt til stjernene! Vi kombinerer dette med bading mens vi venter på napp... 🎣

Turen passer både nybegynnere og erfarne friluftslivsmennesker i alderen 26-45 år som ønsker å treffe likesinnede folk som er glad i å oppleve naturen i nærområdet.

Aktivitetsbeskrivelse

Vi tar tog til Harestua i Nordmarka fra der vi går på merket sti og skogsbilveier. Vi går til en plass ved siden av en innsjø der det er lov til krepsing. Her finnes sikkert en koslig plass der vi overnatter og samtidig kan finne kreps ila. kvelden. Når vi får noen fangst tilbereder vi det i felleskapet. Det er mulighet å bade både i lunchpausen og om kvelden. På Søndagen, etter et deilig morgenbad og frokost, går vi tilbake igjen. Vi tar en litt kortere vei tilbake til Harestua stasjon.   

Vi overnatter ute i hengekøye, telt, eller bivak. Vi tar med primus og kan lage varmt vann (det kan være umulig å lage bål). Vi satser jo å få skikkelig fersk fangst som vi kommer til å steke! Kanskje vi å heldig å finne noen sopp som side rett og kanskje plukker tyttebær?

Oppmøtested og turslutt

Oslo Sentralstasjon i ankomsthallen før man går ned til plattformen der tog linje "L3 Jaren" har avgang. Møtetidspunkt er punktlig kl. 11:30 i ankomsthallen. Se etter turledere i rød jakke og håv i ryggsekken. Toget har avgang kl. 11:42. Ankomst på Harestua stasjon er kl. 12:30. Alternativt kan du ta tog fra andre stasjoner på veien, men da informere oss om det.

Om du ikke møter opp på Oslo S eller tar bil, så kommer deg selv til Harestua stasjon innen kl. 12:30, der det er avgang til turen når toget ankommer. Informere oss om du velger å ta bil.

Turslutt på Sønndagen er mellom kl. 15-16:00 ved Harestua Stasjon. Det går tog omtrend hver time mot Oslo.

Ankomst

Bil: parkeringsplass ved Harestua stasjon.

Tog: Tog Linje L3 mot Jaren.

Turlengden og -varighet

Lørdag: ca. 13 km, avhengig hvor vi overnatter.

Søndag: ca. 12 km.

Varighet: to dager inkl. overnatting. 

Vanskelighetsgrad

Turen er enkelt til middels krevende. Vi går opp ca. 250 høydemeter gjennom skogsterreng på lørdagen og samme antall høydemeter ned igjen på søndagen. Se høydeprofiler blant bildene. Du må være i stand til å bære din egen sekk. Vi går mest blåmerket sti, noe lett skogsbilvei og noen km asfaltvei.

💡 Husk å kle deg godt for overnatting etter de aktuelle værforholdene. Det kan evt. være kjølig om natten.

Ta med

 • Hengekøye og regntarp, tretelt, telt eller bivakk. 
 • Varm nok sovepose, tykt liggeunderlag/isolering tilpasset hengekøye.
 • Solid fottøy! Ullsokker for både gåing og overnatting (anbefales). Det frarådes å ha kun lette/ løpesko, eller helt nye ikke-inngåtte støvler på denne turen.
 • Kle deg varmt nok hvis du overnatter i hengekøye. Sjekk også pakkelister ved (https://www.dnt.no/pakkeliste/) og værmelding før turen. Det som anbefales er god ull, fleece, dun, votter og lue til overnatting.
 • Ta med fiskestang og utstyr til fisking, om du ønsker å fiske. Husk at fiskestang må være desinfisiert hvis du har brukt den før, for å unngå smitte mellom innsjøer (tørking i sol holder).
 • Primus: Informer oss om du har primus og evt. kan dele brenneren med andre. 
 • Kniv, skje, gaffel, kopp, tallerken.
 • Badetøy om du vil.
 • Hodelykt 
 • Toalettsaker og andre personlige gjenstander etter behov. Ikke glem dopapir.
 • Antimyggmiddel!
 • Medikamenter mot stikk/bit av bier/veps om du er allergisk mot det.
 • Ikke pakk tyngre enn det du vet du kan bære.

Utsyr kan du handler blant annet i DNT butikken.

Forpleining

Ta med din egen mat og drikke for hele turen (gjerne noe godt til å drikke om kvelden). Ikke glem "snaks" til pausene. Ta med klortabletter eller et filter om du ønsker å desinfisere drikkevannet.

Turlederne tar med

 • Håv, åte til krepsing
 • Førstehjelpsutstyr
 • Noen brennere og gass som alle kan benytte.

Betaling 

Turen er i utgangspunktet gratis.

Hver enkelt deltaker som ønsker å krepse og fiske må kjøpe dagskort til krepsing og/eller fisking på egenhånd i forkant av turen. Detaljer om det sendes ut før turen.

Reisen bestilles og betales selv.

Viktig

Mer info sendes ut når det nærmer seg turdato. Det kan forkommer endringer i programmet. Vi tilrettelegge eller endre ruten etter det aktuelle værforholdet og deltakernes ønsker.

Vi må forholde oss til de daværende smitteverntiltakene mot Corvid-19.

Turkart

Oslo Nordmark 1:50.000 Sommer. Turlederne har kart med seg. 

Påmelding

Trykk på den røde "Meld deg på!" knappen i høyremargen på denne DNT nettsiden. Påmelding via Facebook gjelder imidlertid ikke. Turen er begrenset til 10 deltakere. 

Spørsmål om turen

Til epost-adresse carsten-schwermer@gmx.de.

NB! Turen arrangeres av DNT Oslo Vandregruppa  på dugnadsbasis. Les mer om våre turer og opplegg.

#Mat-i-Marka - Krepse- og fisketur i Nordmarka 🦂🎣🌲 (DNT Oslo 26-45 år)

Ønsker du å oppleve noe spesielt og med et snev av villmarksfølelse 🐾🌲🌞? Bli med på en fottur i Nordmarka med mulighet til krepsing 🦂 og fisking 🐟, samt en overnatting under ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

 • Carsten Ulrich Schwermer