Fotokurs i Vestmarka

Voksne, Ungdom
Kurs, , Fotokurs
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)

Moderne kameraer med utskiftbar optikk gir fantastiske muligheter for å ta bilder i ulike situasjoner. I dette kurset, som er egnet for nybegynnere, skal vi ta for oss forskjellige sider ved det å ta naturbilder, med og uten mennesker.

Vi kommer til å gå igjennom tekniske detaljer som lukker, blender, ISO, bruk av histogram - og hvordan de forskjellige programmene i kameraet virker. Videre tar vi for oss enkle komposisjonsregler, bruk av forskjellige linser, makrofotografering og bruk av stativ og annet tilleggsutstyr.

Kurset vil inneholde teori inne på Nedre Gupu, og praktiske øvelser ute i naturen, på eller i nærheten av Nedre Gupu.

OBS: Kurset står oppført lørdag 6. juni i vår turkalender. Det er flyttet til lørdag 20. juni.

Ta med: Kamera og overføringskabel til PC (da kan vi ha mulighet til å kikke på deltakernes bilder etter den praktiske øvelsen). Innesko, tøfler eller et par ekstra sokker. Turbekledning etter rådende vær- og føreforhold (og eventuelt skift hvis det blir grisevær).

Ta også med: Mat og drikke. Smittevernreglene tillater ikke at vi kan servere lunsj og kaffe/te, slik vi pleier. Vi blir derfor nødt til å be deltakerne ta med dette selv denne gang. Kursavgiften er derfor satt ned i forhold til vanlig pris.

Oppmøte: Kl. 10.45 på Nedre Gupu. Det er ca. 1 km å gå fra Franskleiv (Vestmarksetra P-plass). Kurset avsluttes ca. kl. 17.00.

Påmelding: Turen har begrenset antall plasser, den krever påmelding og har deltakeravgift. Påmeldingsfrist er 30. mai. Pris kr. 100 for medlemmer, kr. 150 for ikke-medlemmer.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i Bærum Turlag

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre.

Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Krav om påmelding: I vår og sommer er det viktig at vi har kontroll på hvor mange vi har med på turer og aktiviteter, derfor har vi innført krav om påmelding.

Maksimalt antall deltagere: Inntil videre er det maksimalt 20 personer pr gruppe, inkludert turleder. Bærum Turlag kan sette inn flere turledere og dele turen opp i flere grupper med tilstrekkelig avstand, men turledere holder likevel kontakt underveis.

Transport: I den grad det trengs biltransport skal hver enkelt person/husstand benytte egen bil og vi oppfordrer ikke til samkjøring. Deltakerne oppfordres til å benytte alternativer til kollektiv transport.

Dersom DNT og myndighetene endrer sine anbefalinger, kommer naturligvis Bærum Turlag til å følge etter. Se forøvrig DNTs coronaberedskap

Fotokurs i Vestmarka

Bærum Turlag holder kurs for deg som vil bli bedre kjent med kameraet ditt og har lyst til å ta naturbilder! Moderne kameraer med utskiftbar optikk gir fantastiske muligheter for ...

Turleder:

• Jan Olav Langseth