Fem topper i Vestmarka

Fellestur

Dato
7. juni 2020 kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, 5-Topptur
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne turen krever påmelding

Vi bestiger fem topper i  rekkefølgen:  Ramsåsen, Røverkulåsen, Haveråsen, Bruåsen og Eikelundsåsen. Vi følger lysløypa gjennom Eikelundsraset  mot Kantebakk , bratt opp til  første topp Ramsåsen med flott utsikt. Fortsetter nordover til Skosliteren og senere Risfjellkastet. Vi kommer til Røverkulåsen  med gravrøyser fra bronsealderen. Neste stopp er  Svartvannshytta, her tar vi matpause. Etter Svartvann følger vi grusvei et kort stykke til Mikkelsbonn. For å finne neste topp, Haveråsen, går vi  nå på blåmerket sti  sørvestover til Butterudbånn og videre sørover til Buråsbonn. Etter bestigning av Haveråsen går turen østover på blåmerket sti til Persbonn. Herfra går vi på rødmerket sti ett kort stykke, følger så blåmerket sti mot Bruåsen, som bestiges ved å gjøre en liten avstikker fra stien. Etter kort tid kommer vi til hytta ved Rogneberget, vi følger her et tråkk forbi to hytter ned langs Brubekken, traktorvei. Nå krysser vi Grønlandsveien(bilvei) og går inn på  Haugsvollen, herfra bratt sti opp på siste topp Eikelundshøgda. Traktorvei tilbake til Franskleiv.

Terreng og lengde: Turen er kupert, med enkelte bratte partier. Turen er ca. 18 km lang og tar ca. 5-7 timer, inkludert pauser.

Ta med: Se Generell turinformasjon.

Oppmøte: Franskleiv P-plass kl 10.30. Start kl.10.40.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i Bærum Turlag

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre.

Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

 

Krav om påmelding: I vår og sommer er det viktig at vi har kontroll på hvor mange vi har med på turer og aktiviteter, derfor har vi innført krav om påmelding.

Maksimalt antall deltagere: Inntil videre er det maksimalt 20 personer pr gruppe, inkludert turleder. Bærum Turlag kan sette inn flere turledere og dele turen opp i flere grupper med tilstrekkelig avstand, men turledere holder likevel kontakt underveis.

Transport: I den grad det trengs biltransport skal hver enkelt person/husstand benytte egen bil og vi oppfordrer ikke til samkjøring. Deltakerne oppfordres til å benytte alternativer til kollektiv transport.

Dersom DNT og myndighetene endrer sine anbefalinger, kommer naturligvis Bærum Turlag til å følge etter. Se forøvrig DNTs coronaberedskap

Fem topper i Vestmarka

Denne turen krever påmelding Vi bestiger fem topper i  rekkefølgen:  Ramsåsen, Røverkulåsen, Haveråsen, Bruåsen og Eikelundsåsen. Vi følger lysløypa gjennom Eikelundsraset  mot Kantebakk , bratt opp til  første topp Ramsåsen ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Siren Tjøtta