Bretur Hardangerjøkulen - Demmevasshytta

30. august kl. 18:00
Ekstra krevende
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Bretur, Sommer, Finse, Bre, Demmevasshytta, Dntfjellsport, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Bretur
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Hardangervidda (se kart)

Vi går over Hardangerjøkulen til en av DNT’s mest spektakulære turisthytte – Demmevasshytta. Vi vil besøke brefallet og det spennende islandskapet. Du får innføring i bruk av stegjern og isøks, og grunnleggende ferdigheter på bre. Regn med å bli hekta på is.

Dag 1: Ankomst Finsehytta (1222 moh)
Avreise kl. 15.43 med tog fra Oslo S. Ankomst Finse stasjon kl. 19.57. Oppmøte på Finsehytta («Brebua» - selvbetjent) ca. kl. 20.00. Tilpasning av breutstyr og informasjon om turen.

Dag 2: Finsehytta - Demmevasshytta (1300 moh)
Fra Finsehytta går vi opp til Midtdalsbreen hvor vi spiser og binder oss inn i tau. Derfra går vi over breen via Olavsvarden og ned ”09”-skardet (nord for Rembesdalsskåkji) og videre ned til Demmevannene. I godt vær kan vi se Jotunheimen, Gaustadtoppen og deler av Hardangervidda. Turen fra Finse til Demmevass over breen tar normalt mellom 8 og 10 timer.

Dag 3: Dagstur i brefallet Rembesdalsskåki
Dagen benytter vi til turer i brefallet Rembesdalsskåki og læren om grunnleggende ferdigheter på bre, bruk av stegjern og isøks. Du får oppleve og utforske isbreens spektakulære landskap langt fra alfarvei.

Dag 4: Demmevasshytta - Finse. Hjemreise
Retur til Finse via Ramnabergbreen - en tur på ca 6 -7 timer. Ankomst Finse stasjon slik at vi rekker kveldstoget hjem kl. 18.19. Ankomst Oslo S kl. 22.27.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon

Pris:
Kr. 1990,-
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.
På denne turen får DNT medlemmer mellom 16 og 26 år en rabatt på kr 500,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond.
Turen er støttet av Bjørstads Stiftelse med kr 500,-.

Turpakken inkluderer: turleder, breutstyr, overnatting på Finse (selvbetjent), og kost og losji på Demmevasshytta.
Hver enkelt deltaker tar med seg måltider for første dag, samt frokost og lunsj andre dag. Dette er ikke inkludert i turpakken.
Transport er ikke inkludert i prisen, og må bestilles og dekkes av den enkelte deltaker på egenhånd.
Se VY for tobilletter og priser.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere på denne turen: 12 (pluss to turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: svart
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.

Forkunnskaper:
Denne turen går over bre og til dels i krevende terreng. I dårlig vær kan det bli sludd, snø og minusgrader.

Dagsturene er lange og krevende og vil gå i terreng utenfor merket sti. Sammen med turledere og instruktører går man i et risikofellesskap. Deltakerne bør derfor ha erfaring fra slike turer tidligere.

Utstyr:
Klær for høyfjellet: vind- og vanntett ytterbekledning, lue, hals/skjerf, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker (+ reserve), ekstra klesskift og lange gamasjer. Ta i tillegg med klær for innebruk. Pakk lett – både av hensyn til deg selv – og resten av turfølget.

Fottøy: fjellstøvler (stiv såle, godt impregnerte, må være inngått), innesko/joggesko.

Turutstyr: Tilstrekkelig stor ryggsekk for personlig utsyr og breutstyr, kart og kompass, førstehjelp, ryggsekk (gjerne med plastsekk innvendig mot fuktighet), lakenpose/lett sovepose, hodelykt (+ ekstra batterier), termos, drikkeflaske, solbriller/brebriller, solkrem (høy faktor), papir og blyant, fløyte med snor og toalettsaker.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Alt breutstyr, kan lånes. Hvis du trenger å låne utstyr må du melde fra om dette ved påmelding. Dersom stegjern skal lånes, så opplys om type støvel og størrelse i bookingen under «Andre merknader». Beregn ekstra plass i sekken til å bære breutstyret.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Finse, 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i et av DNTs tursentere eller i vår nettbutikk.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår. Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Instruktører og turledere:
Våre kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Bretur Hardangerjøkulen - Demmevasshytta