Avlyst Stisykkeltur til Gjendesheim (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
5. juni kl. 10:00
Til dato
7. juni kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Hyttetur, Fjelltur, Dntung
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen, Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
12736
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga korona

Stisykler er en del av DNT ungs storsatsing. Bli med på tur til Gjendesheim for å prøve ut syklene som er på Gjendesheim.

NB: Stisykling i terrenget kan være litt vanskeligere og tyngre enn sykling på grusvei eller asfalt. Det er ikke komplisert, men det er en fordel om man har syklet litt i terreng tidligere og er i normalt god fysisk form.

Program:

Dag 1: Ankomst Gjendesheim (989 moh)
Vi møtes på Oslo Bussterminal klokka 10.00 og tar NW161 Valdresekspressen sammen til Beitostølen kl 10.25. Deltakerne må bestille bussbillett til reisen selv. Vi anbefaler å kjøpe billett på Nor-Way bussekspress sin nettside . For de som vil kjøre egen bil eller kommer fra et annet sted, kan dere møte oss på Gjendesheim klokka 15.00.

Vel fremme på hytta sjekker vi inn og får tildelt rom. Vi har noen timer til det blir middag, så turleder leder an i litt leker. Det kan også være vi kan få tid til en liten tur i området. Vi får servert 3-retters middag på kvelden, og Gjendesheim er kjent for å ha en av Norges beste fjellhyttekjøkken, så her er det bare å glede seg til en helg med god mat. Før eller etter middag skal skal vi også møte den lokalkjente guiden som skal være med oss de neste dagene som vi gi oss en innføring i stisyklingsprinsipper og det gode mulighetene for stisykling på stier ved Gjendesheim og nærmere fjellet.

Dag 2: Turdag på sykkel ut fra Gjendesheim
Vi starter dagen med å bli litt kjent med sykkelen. Finne riktig sittestilling, sjekke gir, styre og bremser. Vår kjentmann vil gi oss en praktisk rettet opplæring i grunnleggende teknikker for hvordan man best bør sitte på sykkelen, hvilke tanker man bør gjøre seg på rutevalg og andre gode småtips utover det man allerede kan ved å sykle. Man lærer best av å prøve og utfordre seg selv. Vi blir ute hele dagen, og det vil vente en etterlengtet middag til oss når vi er tilbake på hytten.

Dag 3: Mer sykling, bussreise og turslutt Oslo Bussterminal
Vi skal få tid til noen timer på sykkelen også idag. Kjentmannen er fortsatt tilgjengelig og kan brukes som guide på en stisykkeltur eller for å  finne fine steder å øve mer på teknikk, dersom man ønsker det. Turleder og gruppen  kommer frem til det man har mest lyst til og vi er uansett ute så lenge vi kan. Vi blir kjørt i elbil fra Gjendesheim til Beitostølen klokka 15.30, så det er det eneste holdepunktet vi trenger å bekymre oss for. NW161 Valdresekstpressen går fra Beitostølen kl 16.15. Turen avsluttes på Oslo Bussterminal klokka 20.00. Husk å kjøpe bussbillett!

Med forbehold om endring i programmet! 
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 1.200,- fra/til Gjendesheim
Deltakerne må bestille og betale bussreisene selv. 
Ikke-medlemstillegg kr 400,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: DNT turleder,  sykkelleie,  lokalkjent guide og instruksjon, overnatting på sovesal og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.
Merk: reise er ikke inkludert i turpakken, deltakere må bestille og betale bussreise tur/retur Oslo-Gjendesheim selv.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 5+1 turleder

Annet:
DNT stiller med sykkel og hjelm. Egne sykkelsko trengs ikke, det holder med et par vanntette joggesko eller lette fjellsko som tåler litt juling eller man ikke er redd for skal bli våte. Har du egen hjelm kan du også ta med den. Annet beskyttelsesutstyr må vurderes behov av hver enkelt etter hvor mye man ønsker å ha med. Det blir enkel sykling hele helgen, men fall vil alltid kunne skje i sykling. En liten sekk med litt verktøy, lappesaker, niste og vann er lurt å ha med i tillegg til alt annet av klær man ønsker å ha med. Vi skal holde oss i relativ nærhet til hytta hele helga, så man trenger ikke pakke alt for mye klær og utstyr som til en vanlig hyttetur.

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: lengde blå/terreng blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy.

Mangler du utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Gjendesheim

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

 

Stisykkeltur til Gjendesheim (19-30 år)

Stisykler er en del av DNT ungs storsatsing. Bli med på tur til Gjendesheim for å prøve ut syklene som er på Gjendesheim. NB: Stisykling i terrenget kan være litt vanskeligere og ...

Kontaktinformasjon: