Natt i naturen ved Svartvannshytta

Fellestur

Fra dato
13. juni kl. 12:00
Til dato
14. juni kl. 14:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Overnatting, Skogstur, Natt, Hengekøye
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)

Dette er turen for deg som vil prøve overnattingstur i marka på den lyseste tiden av året. Ta med venner, barn eller foreldre og bli med på en tur der du kan få mange råd og tips som gjør turen både spennende og komfortabel. Turen denne lørdagen går inn til den flotte Svartvannshytta. Du kan slå opp telt, hengekøye eller rett og slett sove under åpen himmel om været er ok. Hytta har plass til 9 gjester dersom dette frister mer.

Oppmøte og retur

Oppmøtested: Nederst ved den store P-plassen ved Franskleiv/Vestmarksetra

Oppmøtetid: Lørdag 13. juni kl 12.00. Se etter den røde turlederjakka. De som må ta buss kan hoppe på buss 245 fra Sandvika stasjon til Kattås. Da er det 10-15 min å gå videre på veien opp til P-plassen.

Retur: Vi vil være tilbake på samme parkeringsplass søndag ca kl 1400.

Turen: Det er mellom 5 og 6 km på god skogsvei fra P-plass ved Franskleiv/Vestmarksetra til Svartvannshytta. Vi følger sti gjennom skogen de siste 100 meter. Vi vil bruke 1,5-2 timer på turen inn til hytta inkludert noen korte pauser.

Svartvannshytta

Hytta ligger ved et lite koselig vann hvor man kan fiske, bade og ro med båt. Hytta har adkomst fra Vestmarksetra og er standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring men har ikke strøm. Det er ikke tillatt med hund inne på hytta.

Svartvannshytta har en spennende historie. Hytta var Milorgs viktigste skjulested i Vestmarka under krigen. På hytta kan du lese om den spennende historien både i bøker og på oppslagstavle. Hytta brant under en skuddveksling, men ble bygget opp igjen etter krigen. Det er Bærum Turlag som har tilsyn på hytta og utfører enkelt vedlikehold.

Like ved hytta er det mange muligheter for aktivitet i skogen og på det flotte tunet. Det ligger også godt til rette for bading, fisking, kanopadling eller roing. To kanoer og en båt med tilhørende utstyr som vester og årer kan lånes.

Hytta har sengeplass for 9 og er standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring men har ikke strøm. Sengene i hytta har dyner og puter men man må ta med egen lakenpose eller sovepose. Vi anbefaler imidlertid å forsøke overnatting under åpen himmel, i hengekøye eller telt.

Vi gjør oppmerksom på at det er dårlig mobildekning på hytta. Ta kontakt med turleder om du har spørsmål rundt overnattingen. Det er for øvrig ikke tillatt med hund inne på hytta.

Mat

Deltagerne tar med egen matpakke til lunsj underveis lørdag og for frokost og lunsj søndag. Turleder kjøper inn mat til middag på lørdag kveld. De som har spesielle allergier eller har andre spørsmål vedr mat, kan ta kontakt med turleder Jan Eldegard Hjelle

Ta med 

Dette må du ha med deg i ryggsekken for hver av deltakerne:

 • lakenpose eller sovepose
 • ekstra tøy til kald kveld/morgen eller hvis du plumper uti
 • ekstra strømper
 • lue/hansker
 • vanntett yttertøy- sjekk værmeldingen på yr.no før du pakker ferdig
 • innestrømper/tøfler
 • myggmiddel
 • egen mat og drikke for lunsj underveis lørdag og mat for frokost søndag
 • toalettsaker etter eget behov
 • noe godteri- det er jo lørdag
 • de som bruker mobiltelefon i marka har kanskje behov for nødlader?

Vi fordeler noe middagsmat i sekken til deltagerne på P-plassen før vi går innover i marka

Ta på deg

Vi skal ikke gå så langt, men det er viktig at du har på deg behagelig turtøy:

 • gode markastøvler/sko
 • turbukse- helst ikke bomull
 • lett turjakke som er tilpasset værforholdene

Kostnader

Deltagerne deler på kostnader for leie av Svartvannshytta samt felles innkjøp av mat til middag lørdag kveld. Andelen er avhengig av antall deltagere med estimeres til kr 500 pr person.

Påmelding

Det vil være nødvendig å sette begrensninger på antall deltagere og påmeldingsfrist er fredag 5. juni. Det åpnes for påmeldinger 30. april

Natt i naturen ved Svartvannshytta

Dette er turen for deg som vil prøve overnattingstur i marka på den lyseste tiden av året. Ta med venner, barn eller foreldre og bli med på en tur der ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

 • Jan Eldegard Hjelle