Asdøljuvet fra Solli

Fellestur

Dato
16. august kl. 10:15
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Bading, Asdøljuvet, Solli, Asdøltjern
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)

Som en vestlandsdal i miniatyr kan Asdøljuvet by på en forlokkende villmarksnatur i Vestmarka, like utenfor Oslo. På denne turen er det mulig å bli våt, enten på beina i elva eller etter et bad i Asdøltjern.

Turen: Fra Solli gård går vi delvis på sti, delvis på skogsbilvei inn til Asdøltjern. Herfra følger vi elven Asdøla et kort stykke før vi følger skogsbilveien til setervollen Haukelia hvor vi tar en liten pause. Så følger vi stien gjennom frodig skog ned til Asdøl i Sylling. Derfra følger vi elven Asdøla opp igjen, gjennom Asdøljuvet. Her venter en fantastisk naturopplevelse med steile fjellvegger og en vakker foss. Vi må krysse elven flere ganger, første del er tilrettelagt med bruer. Etter en bratt kneik ca. halvveis opp juvet går stien nærmere elven, som må steingås flere ganger. Dette krever god balanse og gode sko. Vel oppe ved Asdøltjern runder vi vannet på sydsiden. Her tar vi en ny pause før vi følger hovedsakelig samme vei tilbake til Solli, via Myggheim og flystyrtområdet fra ulykken lille julaften i 1972.

Ved for stor vannføring (f.eks. etter mye regn) er ikke Asdøljuvet gangbar. I så fall kan turen bli avlyst eller utsatt. Eller vi må følge sti og skogsbilvei tilbake til Asdøltjern.

Terreng og lengde: Varierende fra skogsbilvei til rufsete stier og steingåing. Godt fottøy anbefales, gjerne også ekstra sokker. Turen er 13 km lang og tar ca. 5 timer.

Ta med: Mat og drikke for en tur på 5 timer. Det er gode bademuligheter i Asdøltjern; ta gjerne med badetøy og håndkle. Se også Generell turinformasjon.

Avmars: Fra utfartsparkeringen 400 m nedenfor Solli gård i Asker kl. 11.00. Retur til samme sted ca kl 16.00

Felles transport fra Bærum: Vi møtes kl 10.15 ved jernbanebrua i Sandvika (v/ taxi-/bussholdeplass) og fordeler oss i så mange biler som trengs. Avreise fra Sandvika kl 10.30. Man kan også møte direkte ved utfartsparkeringen 400 m nedenfor Solli gård i Asker for avmarsj kl. 11.00.

Påmelding: For å koordinere felles transport er det påmelding innen fredag 14.august. Det er ingen annen begrensning enn at det er plass i biler for de som trenger skyss. Vi ønsker beskjed om du kan bidra med skyss, eller om du har behov for skyss.

Asdøljuvet fra Solli

Som en vestlandsdal i miniatyr kan Asdøljuvet by på en forlokkende villmarksnatur i Vestmarka, like utenfor Oslo. På denne turen er det mulig å bli våt, enten på beina i ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jan Eldegard Hjelle