Sykkel­– og fottur til Vestergyllen

Fellestur

Dato
6. juni kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Sykkel, Vestmarka, Skogtur, Sandungen, Vestergyllen
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne turen krever påmelding

Denne turen kombinerer sykkel og fottur og gir mulighet for et bad underveis

Turen: Turen starter fra Franskleiv (Vestmarksetra)  parkeringsplass der det er litt stigning i ca 2 km mot Furuholmen og Fløyta. Deretter sykler vi i relativt flate områder vestover forbi Semsmåsan før vi har en stigning opp Lushattdalen. Da åpner landskapet seg og vi ser utover  Sandungen. Her tar vi  en liten rast. Videre langs Sandungens nordside  hvor vi etter kort tid tar  av grusveien vestover i retning Vestergyllen. Vi sykler vestover på grusvei og litt i terrenget, før veien fører oss nordover og i en siste lang motbakke til Engersetra. Der setter vi fra oss syklene for å gå en fottur utover til Vestergyllen. (ca 1 km). Her finner vi  et fint utsiktspunkt hvor vi tar en rast før vi vender tilbake til syklene. Returen går samme vei tilbake via Sandungen og ned til Franskleiv. Om været tillater, kan det være mulighet for et bad i Sandungen.

Terreng og lengde: Sykkelturen er på ca. 9km i kupert terreng én vei, dvs tur/retur ca 18 km. Fotturen er på ca 2 km (t/r).  Anslått tid er ca. 4-5  timer, inklusive pauser.

Ta med: Sykkel +godt fottøy og egnet sykkel- og turtøy for værforholdene. Kanskje badetøy.

Start: Fra Franskleiv (Vestmarksetra)  parkeringsplass kl. 10.30

Kollektivt: Buss nr 245 fra Sandvika til Kattås

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i Bærum Turlag

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre.

Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

 

Krav om påmelding: I vår og sommer er det viktig at vi har kontroll på hvor mange vi har med på turer og aktiviteter, derfor har vi innført krav om påmelding.

Maksimalt antall deltagere: Inntil videre er det maksimalt 20 personer pr gruppe, inkludert turleder. Bærum Turlag kan sette inn flere turledere og dele turen opp i flere grupper med tilstrekkelig avstand, men turledere holder likevel kontakt underveis.

Transport: I den grad det trengs biltransport skal hver enkelt person/husstand benytte egen bil og vi oppfordrer ikke til samkjøring. Deltakerne oppfordres til å benytte alternativer til kollektiv transport.

Dersom DNT og myndighetene endrer sine anbefalinger, kommer naturligvis Bærum Turlag til å følge etter. Se forøvrig DNTs coronaberedskap

Sykkel­– og fottur til Vestergyllen

Denne turen krever påmelding Denne turen kombinerer sykkel og fottur og gir mulighet for et bad underveis Turen: Turen starter fra Franskleiv (Vestmarksetra)  parkeringsplass der det er litt stigning i ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Unn Ellefsen