Sykkel­– og fottur til Vestergyllen

Denne turen kombinerer sykkel og fottur og gir mulighet for et bad underveis

Turen: Turen starter fra Franskleiv (Vestmarksetra)  parkeringsplass der det er litt stigning i ca 2 km mot Furuholmen og Fløyta. Deretter sykler vi i relativt flate områder vestover forbi Semsmåsan før vi har en stigning opp Lushattdalen. Da åpner landskapet seg og vi ser utover  Sandungen. Her tar vi  en liten rast. Videre langs Sandungens nordside  hvor vi etter kort tid tar  av grusveien vestover i retning Vestergyllen. Vi sykler vestover på grusvei og litt i terrenget, før veien fører oss nordover og i en siste lang motbakke til Engersetra. Der setter vi fra oss syklene for å gå en fottur utover til Vestergyllen. (ca 1 km). Her finner vi  et fint utsiktspunkt hvor vi tar en rast før vi vender tilbake til syklene. Returen går samme vei tilbake via Sandungen og ned til Franskleiv. Om været tillater, kan det være mulighet for et bad i Sandungen.

Terreng og lengde: Sykkelturen er på ca. 9km i kupert terreng én vei, dvs tur/retur ca 18 km. Fotturen er på ca 2 km (t/r).  Anslått tid er ca. 4-5  timer, inklusive pauser.

Ta med: Sykkel +godt fottøy og egnet sykkel- og turtøy for værforholdene. Kanskje badetøy.

Start: Fra Franskleiv (Vestmarksetra)  parkeringsplass kl. 10.30

Kollektivt: Buss nr 245 fra Sandvika til Kattås

Sykkel­– og fottur til Vestergyllen

Denne turen kombinerer sykkel og fottur og gir mulighet for et bad underveis Turen: Turen starter fra Franskleiv (Vestmarksetra)  parkeringsplass der det er litt stigning i ca 2 km mot ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Unn Ellefsen