Avlyst AVLYST - #LateSunday - Fottur over Kolsåstoppene (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Dato
10. mai kl. 12:00 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Vår, Nærtur, Dagstur, Vestmarka, Mat Med Utsikt, Helg, Dnt2645, 2020
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26 - 45
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. koronaviruspandemien og statens tiltak

Turen må dessverre avlyses men det er bare å ta kontakt med turleder om man ønsker GPS-fil for å gå ruten på egenhånd!

Søndagsturen til en av de beste utsiktene i Oslo - Kolsåstoppen. Vi kan forvente å se langt utover Oslofjorden, over til Nesodden og (nesten) hele Asker fra toppen!

Turbeskrivelse:

Vi starter fra Stein Gård og går oppover de vel tre kilometerene til den nordre Kolsåstoppen med god utsikt mot Oslo. Den nordre toppen er turens høyeste punktet (379 meter over havet). Videre går vi ned forbi Sætertjernet før en ny, mindre stigning til den søndre Kolsåstoppen. Her tar vi en ordentlig matpause med panoramautsikt mot sør og vest. Kanskje turlederne har med seg en liten overraskelse.. Videre følger vi trapper og sti sørover med utsikt østover, og ender ved bilveien ved foten av Kolsåstoppen. Herfra går vi langs veien til Hauger T-banestasjon.

Tidspunkt: Søndag 10. mai klokken 12:00

 

Utstyrsliste: 

 • Gode sko. Vi følger merket sti, men det er steiner og røtter i stien opp og ned til toppunktene (nordre og søndre Kolsåstoppene).
 • Vannflaske. 
 • Egen mat og nødproviant (sjokolade, nøtter, o.l)
  • Vi passerer ingen serveringspunkter underveis
 • Dagstursekk
 • Klær etter været

Turleder har med kart og kompass, men turdeltakerne anbefales også å ta med dette selv. Kartet Oslo Vestmark (1:25 000, kart-ID: 2795) fra Nordeca dekker hele turruten. 

Se også DNTs pakkeliste for dagsturer.

 

Oppmøtested og adkomst:

Vi starter fra parkeringsplassen ved Stein gård klokken 12. Det er flere ankomstmuligheter (med forbehold om ruteendringer):

 • Kollektivtransport: Busslinje 150 (Gullhaug) til Stein gård med ankomst 11:24 eller 11:54. Bussen går fra Oslo Bussterminal, men stopper også på Lysaker og Bekkestua. En kan komme seg til Bekkestua med T-banelinje 3 (retning Kolsås). Hjemover tar vi T-banen fra Hauger T-banestasjon (linje 3).
 • Bil: Vi anbefaler kollektivtransport til startpunktet ettersom vi ikke går en runde, men starter og slutter turen på ulike steder. Det er også parkeringsplasser ved oppmøtestedet på Stein gård. Bekkestua vil være nærmeste knutepunkt med direkteavganger til startpunktet (buss 150) og tilbakeveien (t-banelinje 3 fra Hauger).

 

Distanse og tidsbruk

Vi beregner inntil 5 timer totalt, inkludert pauser. Totalt er turen under 10 km. Det er noe stigning oppover i begynnelsen av turen, midtveis (ned fra nordre topp) og mot slutten av turen (ned fra søndre topp).

 

Deltakere

Turen er rettet mot alle i alderen 26-45 år og inngår i konseptet #LateSunday.

 

Påmelding, pris og avmelding

Påmelding skjer via nettsidene til DNT (Klikk på den røde firkanten til høyre, merket Meld deg på!) Turen er gratis for alle deltakerne. Reise til og fra turstart betales av deltakerne selv. Ved eventuell avmelding ber vi om at det sendes en epost til turleder.

AVLYST - #LateSunday - Fottur over Kolsåstoppene (DNT Oslo 26-45 år)

Turen må dessverre avlyses men det er bare å ta kontakt med turleder om man ønsker GPS-fil for å gå ruten på egenhånd! Søndagsturen til en av de beste utsiktene ...

Kontaktinformasjon:

 • Frederik Juul
 • Tlf. 97512966

Turleder:

 • Frederik Emil Juul