Nattevandring over Bærumsmarka

Fellestur

Fra dato
5. juni kl. 21:45
Til dato
6. juni
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)

Årets nattevandring seg til indrefileten av Bærumsmarka med start på Skansebakken i Sørkedalen. Vi skal opp til Bærumsmarkas høyeste topp, Tjæregrashøgda, hvor vi tar en lengre rast og nyter utsikten. Natt til 6. juni er det måneformørkelse, og vi håper forholdene ligger til rette for å kunne beundre fenomenet under turen!

Rutevalget vil kunne endres med turen, men det er planlagt å følge sti med jevn stigning oppover til Triungsvann via Merraskallen og opp på ”Høgda” via Søthola. Turen ned fra Tjæregrashøgda går over Løkebergsæterhøgda til Haslumseter kapell, ned kleivene til Muren med Øverland som mål. Turen er ca 16 km, og vi har god tid med natten for oss til en tidlig buss lørdag morgen.

Oppmøte: Skansebakken i Sørkedalen kl 21.45. Start kl. 22.00.

Offentlig transport: Buss 41 fra Røa kl. 21.27 med ankomst Skansebakken kl. 21.45 (sjekk rutetider).

Retur fra Øverland: Buss 150 hver halvtime retning Bekkestua eller Bærums Verk

Terreng og lengde: Turen blir ca. 16 km og går hovedsakelig på stier, men også delvis på god skogsvei i variert terreng. Kupert med god stigning

Ta med: Ryggsekk med sitte/liggeunderlag , skift og en genser sammen med niste og drikke til kveldsmat og frokost. Lue og votter kan være en fordel da det fort kan bli kaldt under rasten. Se også Generell turinformasjon.

Kart: Oslo Nordmark, sommer 1:50 000.

Nattevandring over Bærumsmarka

Årets nattevandring seg til indrefileten av Bærumsmarka med start på Skansebakken i Sørkedalen. Vi skal opp til Bærumsmarkas høyeste topp, Tjæregrashøgda, hvor vi tar en lengre rast og nyter utsikten. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Arthur Torvund