Supermånetur med fotomuligheter (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Dato
9. mars kl. 17:15 - 22:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Måneskinnstur, Kveldskos, Fototur, Fullmånetur
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26-45
Dette arrangementet er over!

Mandag 9. mars får vi servert årets første, av to, superfullmåner. Dvs en fullmåne som er nærmere enn 360.000km til sentrum av jorda. Supermånene lyser noe mer enn vanlig fullmåne, fordi den jo er nærmere oss. Selv om det ikke er enormt stor forskjell, så har vi lyst å sette opp en lettvint tur hvor vi kan slappe av i lyset fra månen og nyte en god kopp kaffe/te/kakao.

Vi legger turen til Vettakollen som gir oss et fint urbant bakteppe til månen, samtidig som det er lettvint å komme til å fra med banen. Oppmøte på Majorstua t-banestasjon kl 17.15 på vestgående plattformside ved siden av Narvesen. Vi tar linje 1 som går 17.28 til Vettakollen stasjon. Derfra tusler vi opp til toppen og fin en fin plass med utsikt østover.

Turen har ingen formell påmelding, men for å se an antallet og kunne gi beskjeder om eventuelle endringer, så har vi satt opp en påmeldingknapp som det er fint om du bruker dersom du blir med.

Måneoppgangen starter 17.31 fra 72 grader østlig retning, dvs i området mot Solemskogen og Linderudkollen sett fra Vettakollen. Kl 18.47 skal supermånen være komplett ifølge månekalenderen fra timeanddate.

Ta med godt med tøy til å være ute en stund i kaldt vintervær, det blir tross alt litt sitting, samt noe varm drikke og evt litt å spise. Ta også med fotoutstyret ditt om du ønsker å sikre deg noe fine bilder. Medturleder Hilde er en habil fotograf som kan gi gode tips og triks til å fange øyeblikkene.

Fellesopplegget går ned samme rute, og runder av slik at vi er tilbake på Majorstua rundt kl 22. Om enkelte ønsker å utvide turen å være lenger, evt overnatte, så gjør man dette for egen del og gir beskjed til turlederne.

PS. Hovedattraksjonen på turen er nokså væravhengig, dvs det bør være såpass klart at vi tross alt ser månen. Blir det overskyet og tåkete, forsvinner en del av poenget. Da ser vi an forholdene, og kan evt gi oss selv en kveldsrusletur for dem som fortsatt ønsker å være med på tur.

Til info: I 2020 er det to supermåner. Den andre superfullmånen kommer onsdag 5. april, dagen før Skjærtorsdag, så man kan også få med seg en ekstra stor og lysende måne denne dagen også.

Supermånetur med fotomuligheter (DNT Oslo 26-45 år)

Mandag 9. mars får vi servert årets første, av to, superfullmåner. Dvs en fullmåne som er nærmere enn 360.000km til sentrum av jorda. Supermånene lyser noe mer enn vanlig fullmåne, ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Hilde Barkenes
  • Torgrim Skogheim