Kajakktur i Vestfjorden

Fellestur

Dato
10. mai kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Padletur, Nærtur,
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka, Østlandet (se kart)
Turkode
Kajakk - Bærum Turlag
Dette arrangementet er over!

Turen oppfyller FHIs retningslinjer om deltakerantall og individuell avstand. Bærum Turlag har to turledere på turen, og vi deler oss inn i to grupper à maks 5 personer, men holder likevel kontakt underveis.

Vi møtes ved Holmenskjæret og padler østover Holmenfjorden mot Vendelsund. Vi tar en kort stopp ved kalkovnen i Sandbukta som er et kjent kulturminne, ikke ulik kalkovnen i Bærums kommunevåpen.

Ved behov går vi i land for en kort teknisk stopp. Vi fortsetter videre til nordsiden av Ostøya der vi går i land for en kort pause. Deretter runder vi øya “med klokken”. I sundet mellom Ostøya og Grimsøya åpner fjorden seg, og vi ser over mot Nesodden. Videre langs sørsiden av Langåra til en fin strand på sydvestre side der vi tar en times lunsjpause. Tilbake nordvestover Holmenfjorden til Holmenskjæret. Turen er ca. 14 km lang og tar ca. 3-4 timer. Turen går dels gjennom trange farvann der vi er i ly for vinden, mens andre deler av ruten er åpne ut mot fjorden.

Vi tar forbehold om at ruten kan bli endret eller forkortet avhengig av vindforhold og padleferdigheter i gruppen.

Deltakelse krever våttkort for havkajakk. Men man må ikke være noen superpadler. Tryggheten ligger i at vi er en samlet gruppe, og at vi kan hjelpe hverandre ved behov. Man bør har lært kameratredning på et eller annet tidspunkt slik at man vet hva den går ut på. Deltakerne må stille med eget utstyr - havkajakk, padleåre, flytevest mm.

Oppmøte: Ved Holmenskjæret kl. 10.00.

Ta med: Tørre, varme klær til å trekke over seg under pauser. Mat og drikke. Se også Generell turinformasjon .

Påmelding: Turen krever påmelding, innen fredag 8. mai. Turen har plasser for max. 8 deltakere (iht. FHIs råd, fordelt i to grupper).

Bærum Turlags aktiviteter følger Korona-regler

Bærum Turlag følger smittevernplan for aktiviteter som DNT har utarbeidet i samråd med myndighetene. Målet er at alle turer og aktiviteter skal være trygge, og at deltakere og turledere skal få god informasjon i forkant. Sentrale deler av denne planen er:

Krav om påmelding: I vår og sommer er det viktig at vi har kontroll på hvor mange vi har med på turer og aktiviteter, derfor har vi innført krav om påmelding.

Maksimalt antall deltagere: Inntil videre er det maksimalt 5 personer pr gruppe, inkludert turleder. Bærum Turlag kan sette inn flere turledere og dele turen opp i flere grupper med tilstrekkelig avstand, men turledere holder likevel kontakt underveis.

Transport: I den grad det trengs biltransport skal hver enkelt person/husstand benytte egen bil og vi oppfordrer ikke til samkjøring. Deltakerne oppfordres til å benytte alternativer til kollektiv transport.

Dersom DNT og myndighetene endrer sine anbefalinger, kommer naturligvis Bærum Turlag til å følge etter.

Se forøvrig: DNTs regler mot Corona-smitte

Kajakktur i Vestfjorden

Turen oppfyller FHIs retningslinjer om deltakerantall og individuell avstand. Bærum Turlag har to turledere på turen, og vi deler oss inn i to grupper à maks 5 personer, men holder ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Nils Mathisrud