Kajakktur i Vestfjorden

Fellestur

Dato
10. mai kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Padletur, Nærtur,
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka, Østlandet (se kart)
Turkode
Kajakk - Bærum Turlag

Vi møtes ved Holmenskjæret og padler østover Holmenfjorden mot Vendelsund. Vi tar en kort stopp ved kalkovnen i Sandbukta som er et kjent kulturminne, ikke ulik kalkovnen i Bærums kommunevåpen.


Ved behov går vi i land for en kort teknisk stopp. Vi fortsetter videre til nordsiden av Ostøya der vi går i land for en kort pause. Deretter runder vi øya “med klokken”. I sundet mellom Ostøya og Grimsøya åpner fjorden seg, og vi ser over mot Nesodden. Videre langs sørsiden av Langåra til en fin strand på sydvestre side der vi tar en times lunsjpause. Tilbake nordvestover Holmenfjorden til Holmenskjæret. Turen er ca. 14 km lang og tar ca. 3-4 timer. Turen går dels gjennom trange farvann der vi er i ly for vinden, mens andre deler av ruten er åpne ut mot fjorden.

Vi tar forbehold om at ruten kan bli endret eller forkortet avhengig av vindforhold og padleferdigheter i gruppen.

Deltakelse krever våttkort for havkajakk. Men man må ikke være noen superpadler. Tryggheten ligger i at vi er en samlet gruppe, og at vi kan hjelpe hverandre ved behov. Man bør har lært kameratredning på et eller annet tidspunkt slik at man vet hva den går ut på. Deltakerne må stille med eget utstyr - havkajakk, padleåre, flytevest mm.

Oppmøte: Ved Holmenskjæret kl. 10.00.

Ta med: Tørre, varme klær til å trekke over seg under pauser. Mat og drikke. Se også Generell turinformasjon .

Påmelding: Turen krever påmelding til turleder, innen lørdag 9. mai.

Kajakktur i Vestfjorden

Vi møtes ved Holmenskjæret og padler østover Holmenfjorden mot Vendelsund. Vi tar en kort stopp ved kalkovnen i Sandbukta som er et kjent kulturminne, ikke ulik kalkovnen i Bærums kommunevåpen. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Nils Mathisrud