Kyststimaraton 3 Fjellstrand - Drøbak

Fellestur

Dato
22. august kl. 09:30 - 18:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Nesodden Turlag, DNT Oslo og Omegn , Nordre Follo Turlag , Vestby Turlag , Ås Turlag
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)

Dette er etappe 3 av 4 i Kyststimaraton som går fra Oslo bygrense (Fiskevoll) og til Son.

Kyststimaraton 2020 arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  Vi har delt inn Follokysten i 4 etapper fordelt på 4 forskjellige lørdager – fra nord i Oslo helt fram til Son i Viken. Dette er lange og til dels krevende heldagsturer hvor vi holder noe høyere tempo enn vanlig, så du må være i god fysisk form for å delta. Til gjengjeld får du mange unike turopplevelser underveis – du vandrer hele veien tett på fjorden gjennom et vakkert kystlandskap fullt av gamle kulturminner og nyere severdigheter. Det er ikke nødvendig med forhåndspåmelding på disse turene. Men husk godt fottøy - og ta med deg godt med mat og drikke!    

Oppmøte: Fjellstrandkrysset kl 09:30 (buss 570 går fra Nesoddtangen 08.58 og fra Sjøskogen 09.00)

Herfra vandrer vi ned til Fjellstyrand brygge, videre langs den naturskjønne kysten sørover forbi Nordstrand, Svestad og Spro til Solbakken og over til Fagerstrand. Etter en god pause fortsetter vi mot Digerud, forbi Hetthulldammen og Marikova og kommer fram til Sønderstøa. Herfra går vi videre mot Langebåt og Hallangspollen. Svømming over til Gyltholmen, jobber med en løsning med båtskyss også (detaljer kommer), strekningen rundt Hallangspollen er vanskelig framkommelig.
Vel over følger vi småveier videre sørover fram til Drøbak torg.

Lengde: ca 25-26 km

Kyststimaraton 3 Fjellstrand - Drøbak

Dette er etappe 3 av 4 i Kyststimaraton som går fra Oslo bygrense (Fiskevoll) og til Son. Kyststimaraton 2020 arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  Vi har delt inn Follokysten ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Hanna Maria Krange
  • Liselotte Krøger
  • Sigurd Parmann