Kyststitur langs Nesoddenlandet fra Fagerstrand til Nesoddtangen

I august i fjor hadde Vandregruppa en fin kyststitur langs østsiden av Nesoddenlandet. Bli med på turen langs vestsiden også!

Vi starter turen kl 10.00 fra Akerbrygge, med en times båtur langs Nesoddlandet imens vi beskuer kysten vi skal vandre tilbake på. Båten stopper på flere små brygger og idylliske øyer i fjorden og er en opplevelse i seg selv.

På Fagerstrand brygge går vi i land. Her starter vi vår vandring oppover mot Skogheim og et lite stykke på Lillerudveien. Ved Solbakken går vi ned mot Kjerringbukta, forbi Geitmyrdammen, over Spro brygge til gruvene på Spro. Her passer det med en god matpause. De som vil, kan besøke feltspatgruvene (kråkesølv) eller ta seg et friskt bad i de små hvite vikene.

Turen fortsetter videre gjennom skogen forbi Rogneskjær og ned mot Svestad brygge hvor det er en liten kiosk når dykkesenteret ProDykk er åpent. Fra Nordstrand og Dalbo går veien bratt opp til Dalboveien og ned til Fjellstrand brygge. Veien går forbi Paradisbukta og opp Brattbakken. Om vi vil, kan vi ta en avstikker innom Annas hybel, en koslig kafé, kjent for god kaffe, mat og god is. Der finner vi også en Jokerbutikk.

Turen fortsetter over Glanern ned mot Ommen og opp trappene til Olianas utsikt, her går stien litt bratt opp langs åsen med flott utsikt over Ommen og sørover til Håøya. Stien går gjennom skogen til Ellingstadåsen hvor vi får utsikt til Steilene. Her går vi et stykke gjennom skogen igjen før vi kommer ned på Gamle Alvernsvei som går bratt opp og gjennom Bjørnemyr boligfelt til vi kommer til Sunnaas sykehus. Et stykke til på fylkesveien kommer vi til Varden, Nesoddens flotteste utsiktspunkt. Nå er vi slitne etter å ha lagt bak oss over 20 km. Da passer det bra at det meste av turen nå går nedover på lettgåtte småveier og trapper til Flaskebekks lange strandpromenade med idyliske badehus hele veien ned til Nesoddtangen brygge.  

Endelig i mål etter 25 km trenger vi kanskje noe godt å drikke og en god middag imens vi venter på båten? Signalen Sjøbad bar og resturant her på Nesoddtangen har den beste beliggenheten og er kjent for god mat og drikke (ved Dag Kjersland). Så er det bare å gå ombord på Nesoddbåten og seile tilbake til byen.

Oppmøte: Aker Bygge, Nesoddbåten, kl 9.45 ( obs, det kan være mye folk og kø)

Ta med : Matpakke for hele dagen, drikke ( noen vannkilder langs ruta), gode sko, solkrem, badetøy og klær for vær.

Det er mulig å avslutte turen underveis da vi ofte er i nærheten av buss eller båt langs ruta.

Denne turen er gradert som krevende p.g.a lengde og mye ulent og bratt terreng.

Lengde: ca 25 km, høyeste punkt 300 m.o.h., oppstigninger ca 1200 m.

Tid: ca 7 timer uten pauser.

Kostnad: Båtbilletter tur/retur kr 122.-, eller tillegsbillett kr 48.- for de som har månedskort. 

Det er ingen påmelding til turen, men har du spørsmål, kan du kontakte Kirsti på kimagel@online.no.

 

 

 

 

Kyststitur langs Nesoddenlandet fra Fagerstrand til Nesoddtangen

I august i fjor hadde Vandregruppa en fin kyststitur langs østsiden av Nesoddenlandet. Bli med på turen langs vestsiden også! Vi starter turen kl 10.00 fra Akerbrygge, med en times båtur langs ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Liselotte Krøger
  • Kirsti Magelssen