Sommertur på Saltfjellet

Fellestur

Fra dato
8. august kl. 08:00
Til dato
16. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Fisketur, Telttur, Fototur, Bærtur
Arrangør
Vandregruppa
Turområde
Saltfjellet og Svartisen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med til Dunderlandsdalen i Nordland hvor vår fjellvandring på Saltfjellet starter. Vi vil gå en uke der vi bærer med oss alt vi trenger av mat og utstyr på denne teltturen. De som blir med må derfor kunne bære tung sekk over flere dager.

Fra Bjøllånes i Dunderlandsdalen vinner vi høyde på vei inn i den magiske og frodige Stormdalen. Etter å ha krysset elva med en båtanordning ved Nordre Stormdalsgården fortsetter vi uten merka sti videre oppover og nordover.

Når vi har kommet opp i Hedningfjella har vi fått vidt utsyn over Saltfjellet- Svartisen nasjonalpark. Viktig å ha med seg godt med klær her oppe da det kan bli surt selv på sommeren. Gode fjellstøvler gir støtte ved vandring i steinete landskap. Det kan også bli mye tråkking i myr.

Kjekt også å ha med fiskestang da vi legger opp til gode stopp ved spennende fiskevann vi passerer.

https://www.inatur.no/fiske/51111895e4b039803a95fc40

Tror vi også har tid til å ligge i ro en dag for topptur, fisking eller annet. Etterhvert vender vi østover og krysser Bjøllådalen. Der ligger blant annet den ubetjente DNT-hytta Saltfjellstua https://ut.no/hytte/10116/saltfjellstua . Så stiger det oppover igjen før vi går ned til Lønsdal som er turens endepunkt. Som på tidligere sommerturer satser vi på en behagelig avslutning med dusj og god mat før hjemreisen.

Antall: Seks deltakere, inkludert to turledere. Gruppen settes sammen på best mulig måte. 

Utstyr:Dnt pakkeliste for sommer, i tillegg til telt, sovepose, liggeunderlag, kokeutstyr, proviant for en uke og noe fellesutstyr. Crocs eller lignende er fint for vading.

Kostnader:
Dette er en tur i regi av Vandregruppa som er dugnadsbasert tur der utgifter som f.eks fellestransport deles likt mellom alle som deltar også turledere.

Transport:
Statens Järnvägar (SJ) skal ta over togtransporten på Nordlandsbanen, men rutetider er foreløpig ikke klare.

 

Påmelding: Trykk på knappen Påmelding fra 15. april

Turledere:

Erik Lindström

Kjetil Hansen


 

Sommertur på Saltfjellet

Bli med til Dunderlandsdalen i Nordland hvor vår fjellvandring på Saltfjellet starter. Vi vil gå en uke der vi bærer med oss alt vi trenger av mat og utstyr på ...

Kontaktinformasjon: