Skogadalsbøen - en juvel i Jotunheimen - NY tur

Fellestur

Fra dato
9. juli kl. 12:00
Til dato
12. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Jotunheim, Turkatalog2020_Baseferie
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Skogadalsbøen
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12902
Dette arrangementet er over!

Velkommen til 4-dagers aktivitets-opphold i vakre og ville Utladalen, Vest-Jotunheimen.

På Skogadalsbøen skal vi bo i tre døgn og nyte fjell-livet i en av landets dypeste og villeste daler. Selve Skogadalsbøen Turisthytte er en idyll i seg selv, og vertskapet gleder seg til å få gjester som kan nyte noen dager i deres fjelleldorado. Turleder tar med deltakerne på dagsturer, og kanskje blir det en quiz eller et foredrag på kvelden. Bli med til fjells og nyt god plass, nydelig bevertning ved bordene, skinnende rene hytter, og et turområde som strutter av stolthet over å få besøk.

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter. Dagstur-tilbudet er variert og flott!

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Sognefjellshytta - til fots til Skogadalsbøen

Deltakere og turleder møter på Sognefjellshytta kl. 12.00. Det blir presentasjon og informasjon om dagens tur samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Deretter begir vi oss av gårde med praktfull utsikt mot Smørstabbreen-massivet på den ene siden og Fannaråken på den andre. 13,4 km fra fjell til frodige daler. 

Dag 2 og 3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Utladalen byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker. Hva med en rundtur via Vormeli, den gamle stølen du kommer til når du krysser Uradøla på bro? Eller en tur opp på Friken (1.503 moh), der du ser de vakreste tinder Jotunheimen har å by på 360 grader.

Etter hver tur er det ingenting som slår det å komme tilbake til Skogadalsbøen, og slenge seg ned på tunet med kald drikke og vite at en deilig middag venter.

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Vi skal samme vei som første dag, men får en helt annen opplevelse av turen når vi går den oppover. 

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.510,- oppmøte Skogadalsbøen
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, to turledere, sengetøy, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 16 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Adkomst:
Med bil fra øst via Lom til Sognefjellshytta. Parkering på Sognefjellshytta. 
Eventuelt tog og buss. Sjekk Entur.no. 

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.


Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet at alle som ikke bor i samme husstand må holde minst en meter avstand til hverandre, vaske hender godt, ikke dele utstyr etc være gjeldende for turene. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19, men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne på DNT-turen er ett følge og vil bl.a. dele soverom og spisebord.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hytta her: Skogadalsbøen

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Skogadalsbøen - en juvel i Jotunheimen - NY tur

Velkommen til 4-dagers aktivitets-opphold i vakre og ville Utladalen, Vest-Jotunheimen. På Skogadalsbøen skal vi bo i tre døgn og nyte fjell-livet i en av landets dypeste og villeste daler. Selve ...

Kontaktinformasjon: