Mellom skarv og jøkuler på Hardangervidda - NY tur

Fellestur

Fra dato
12. juli kl. 15:00
Til dato
15. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Hardangervidda
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Krækkja
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12908
Dette arrangementet er over!

Med fire dager på koselige Krækkja Turisthytte blir dere godt kjent med de flotte turmulighetene rundt hytta og de nye, trivelige bestyrerne.

Krækkje ligger vakkert til ved vannet Storkrækkja, med utsyn mot Hallingskarvet. Her er det et åpent og lyst landskap med følelse av vidde. Bli noen dager for å bli kjent i dalene og på nutene i nordvest - eller nyt vidda mot sør. 

Krækkja var DNTs første hytte på Hardangervidda, men det har bodd folk her i flere tusen år. Rester etter slike boplasser ligger nesten rett utenfor hyttedøra.

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter og våre flotte turledere som tar dere med på turer og nye turmål hver dag. 

 

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte  parkeringsplassen ved Fagerheim Fjellstue

Deltakere og turleder møter på parkeringsplassen på Fagerheimj Fjellstua kl. 15.00 og går samlet inn til Krækkja, ca 5 km.
Det blir presentasjon og informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Og en deilig middag!

Dag 2-3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Hardangervidda byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker. Kanskje en topptur til Blåfjell med nydeleg utsikt over Hardangervidda kan friste, eller en tur fra badevann til badevann eller en rundtur rund Krækkja hvor vi kan se på de mange forhistoriske plassene. Det er mange muligheter, og kanskje får vi en prat med bestyrerne om viddas muligheter og historie og vi kan se en liten utstilling på Krækkja tilknyttet villrein og gamle bosetninger. Krækkja har også kanoer og båt til utleie. Kanskje det frister med et eksklusivt bad i den nye vedfyrte badestampen med utsikt over vidda.

Hver turdag avsluttes med middag servert ved bordet. Og kvelden benyttes inne eller ute på tunet med hyggelig samvær, bading, fisking etc.

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi på tur - selvsagt! Avreise skjer ca 15.00 fra Fagerheim.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.610,- oppmøte Krækkja
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turleder(e ), sengetøy, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 16 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.


Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB!  Deltakerne får sengetøy på hytta.

Om du ønsker å fiske, så er du velkommen til å ta med fiskestang. Ta gjerne kontakt direkte med hytta for å forhøre deg om fiskemulighetene før du drar.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet at alle som ikke bor i samme husstand må holde minst en meter avstand til hverandre, vaske hender godt, ikke dele utstyr etc være gjeldende for turene. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne på DNT-turen anses for å være èn smitteverngruppe og deler soverom og spisebord.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: Krækkja

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Mellom skarv og jøkuler på Hardangervidda - NY tur

Med fire dager på koselige Krækkja Turisthytte blir dere godt kjent med de flotte turmulighetene rundt hytta og de nye, trivelige bestyrerne. Krækkje ligger vakkert til ved vannet Storkrækkja, med utsyn ...

Kontaktinformasjon: